Sağlıklı nefes için estetikli burun

Burnun fonksiyonel ve estetik bir organ olduğunu belirten Medicana Bursa Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Hasdemir, sağlıklı bir nefes için burun estetiğinin önemli olduğunu söyledi.

Sağlıklı nefes için estetikli burun

Hava yolları tıkanık olanlarda rahat uyuyamama, yorgun uyanma, sinirlilik ve uyku apnesi gibi rahatsızlıklar görüldüğünü belirten Hasdemir, “Burun, yüze ilk bakıldığında dikkat çeken ve yüzün karakteristik görünümünde önemli bir paya sahiptir.

Hastanın, travma alıp almadığı, ameliyat olup olmadığı, nefes şikayetleri olup olmadığı değerlendirilir. Burun kemeri, burun ucu, burun kanatları, burun derisi ve burun eğriliklerine bakılır.

Daha sonra yüz değerlendirmesi yapılarak burun dudak açısı, burun yüz ilişkisi, burun göz ilişkisi ve alın ilişkisi değerlendirilerek hastanın yüzüne yakışan burun tasarlanır. Erkek ve kadın burnu farklı özellik gösterir” dedi. 

OPERASYON 3 SAAT SÜRÜYOR

Burun ameliyatlarının açık veya kapalı teknikle yapılabildiğini belirten Op. Dr. Hasdemir, “Ameliyat yaklaşık 3 saat sürer. Hasta ameliyattan 4 saat sonra beslenebilir. İlk gece soğuk uygulama yapılır.

Hasta bir gün sonra taburcu edilebilir. İkinci gün tampon çekilir. Yaklaşık 1 hafta sonra ateli ve bandları çıkarılır. Hasta 10. gün rahatlıkla sosyal hayatına şişine ve okuluna dönebilir. Hastanın göz lük takmasına 3 ay sonra izin verilir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X