Sivil uçuşlar etkilemeyecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Ahmet Arslan, Zeytin Dalı Harekatı’nın sivil uçuşları etkilemeyeceğini söyledi.

Sivil uçuşlar etkilemeyecek

Arslan, Hong Konglu taşımacılık firması PAL Express’in yüzde 15 hissesinin PTT’ye devrine ilişkin sözleşme imza töreninde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin istikbali ve istikrarı için bir taraftan terör örgütleriyle mücadele ederken bir taraftan da ulaştırma altyapılarına yönelik yatırım çalışmalarını da sürdürdüğünü vurgulayan Arslan, ‘Ülkemizde de bölgemizde de çok önemli gelişmeler var ancak bilinmeli ki ülkemiz büyümesini ve gelişmesini de kesintisiz sürdürüyor. Bunun için hedeflerimizden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Gerek Hükümet gerekse Bakanlık olarak en ağır günlerimizde dahi ekonomik olarak yapmamız gereken çalışmaları artırarak yapmaya devam ettik’ diye konuştu. Söz konusu harekat kapsamında karadan operasyonlar sürerken havadan da destek sağlandığını aktaran Arslan, şunları kaydetti: ‘TSK ile Türk sivil havacılığı olarak istişare halindeyiz. Sivil uçuşların etkilenmemesi adına gerekli tedbirler alınıyor. Özellikle irtifa anlamında farklı yüksekliklerde sivil uçuşlar ve askeri uçuşları birbirinden ayrılacak şekilde yönlendirdiğimiz sürece zaten sıkıntı olmuyor. Yine bu harekatın bir başka özelliği var zaten o bölgede Suriye hava sahasında sivil uçuşlar söz konusu değil. Ancak sınıra yakın sivil uçuşların da yapılan çalışmalar sonucunda operasyondan etkilenmesi mümkün değil.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X