Sulama sistemlerine hibe desteği geliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından arazi sulama sistemlerine yüzde 50 hibe desteği verileceği belirtilirken, uygulama çiftçilerin yüzünü güldürdü. 

Sulama sistemlerine hibe desteği geliyor

GÜRHAN ADANA

Arazi sulama sistemlerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe desteği verileceği bildirilirken, uygulama çiftçiler tarafından heyecanla karşılandı. Çiftçiler arazilerinde kullanacakları sulama sistemini içeren dosyaları hazırlayıp, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunacaklar. Dosyası kabul edilen çiftçilerin kuracakları sulama sisteminin maliyetinin yarısı kendileri, yarısı ise destek kapsamında devlet tarafından karşılanacak.

1 OCAK’TA İTİBAREN

Çiftçiler, hibe krediden yararlanmak için hazırlayacakları dosyayı 1 Ocak’tan itibaren 60 gün içinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edecekler. Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, ‘Bakanlığımızca sulama yatırımlarını içeren bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanılmasının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Ayrıca, su israfının önlenmesi, modern sulama sistemlerine geçilmesi ve bu alanda işçiliğin azaltılması da hedefleniyor’ dedi.

1 MİLYON LİRAYA KADAR

Çiftçilerin damla sulama, yağmurlama, tamburlu sulama ve güneş enerjili sulama sistemleri için dosya hazırlayabileceğini ifade eden Aranmaz, ‘Çiftçilerimiz 1 milyon TL’ye kadar hibe olanaklarından yararlanabilecekler. 400 bin dönüm toplam işlenen arazisi bulunan Yenişehir Ovası’nda 250 bin dönüm arazi sulanabiliyor. Bakanlığımızın hibe destek uygulamasına ilçemizden yoğun başvuru bekliyoruz’ diye konuştu.

FIRSATI KAÇIRMAYIN

Yenişehir Sulama Birliği Başkanı Cengiz Şen de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sulama sistemlerine yönelik başlattığı uygulamadan çiftçilerin yararlanmasını beklediklerini söyledi. Şen, ‘Yüzde 50 hibe büyük bir imkan. Sulama ekipmanlarını kurmak için adeta bir servet harcamak gerekiyor. Yenişehir Ovası’nda bazı bölgelerde yılda üç ürün bile alınabiliyor. Çiftçilerimiz daha verimli, daha ekonomik ve daha modern ekipmana kavuşması için bu tür imkanları değerlendirmelidir. 1 Ocak’tan itibaren başvurular başlayacak. Çiftçilerimizin şimdiden dosyalarını hazırlayıp bir an önce başvurularını yapmalarını bekliyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X