Tezgahların gözdesi hamsi ve çinekop

Havaların soğumasıyla balıkçıların ağlarına bol miktarda takılmaya başlayan çinekop ve hamsi tezgahların gözdesi oldu. Çinekop, kilogramı 35 liradan, hamsi ise 10-15 liradan alıcı buluyor.

Tezgahların gözdesi hamsi ve çinekop

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, sezonun palamutla başladığını ve şimdi balıkçıların ağlarına çinekop ile hamsinin takıldığını söyledi. Vatandaşların daha çok mevsim balıklarına yöneldiğini anlatan Pehlivanoğlu, ”Palamut sezonunun sona ermesiyle çinekop bol miktarda avlanıyor. Marmara’ya çıkan balıkçılarımız bugünlerde kıyıya çinekop ve hamsiyle dönüyor.

Vatandaşlarımız tarafından en çok tercih edilen balık çinekop oluyor. Tezgahlarda herkesin cebine uygun fiyatlarda balık mevcut. Sarıkanat da tezgahlarda yerini almaya başladı” dedi. Balıkçı Bekir Erol ise havaların soğumasıyla balıkların daha lezzetli hale geldiğini aktardı.

Bu yıl sezonun çok bereketli başladığını dile getiren Erol, ”Şu anda tezgahta en çok tercih edilen balık çinekop ve hamsi. Vatandaşlar en çok bu balıkları tercih ediyor. Bu balıklar karı yediği için şu anda çok lezzetli. Havaların soğumasıyla balık lezzetleniyor. Balık fiyatları normal herkesin bütçesine uygun fiyatta balık var” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X