Ve sıra Telafer’de

Irak’ta Musul kenti merkezinden sonra sıra Telafer operasyonunda. Ordu üç yıldır DEAŞ’ın kontrolünde olan ilçeye hava bombardımanı başlattığını duyurdu.

Ve sıra Telafer’de

Irak’ta Musul’un ardından Telafer için de düğmeye basıldı. Telafer kentindeki hedefler  dün sabah erken saatlerde Uluslar arası koalisyon  güçlerine ait savaş uçakları  tarafından vuruldu. 

Operasyona dair açıklama Irak  ordusundan geldi.  Uluslararası   koalisyon  güçlerine ait F16’lar, kent merkezindeki ve çevre bilgilerindeki terörist hedeflere 13 saldırı düzenledi. Irak ordusuna bağlı topçu birlikleri de DEAŞ’a ait hedefleri vurarak koalisyon  güçlerine destek verdi. 

ABD ASKERLERİ DE KATILACAK

Telafer,  Musul kent merkezinin 63 km batısında yer alıyor. 16 Haziran 2014’ten bu yana da  terör örgütü DAEŞ’in kontrolünde. Bölgeye yönelik hava operasyonunun ardından, sırada kara harekatı var. Irak Türkmen Cephesi yöneticisi ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) milletvekilli Aydın Maruf, Telafer operasyonunun çok yakın zamanda başlayacağını belirterek operasyona ABD askerlerinin de katılacağını söyledi. Maruf,’ABD Telafer kentinin DEAŞ’tan kurtarılması operasyonu kapsamında Telafer kırsalında bir askeri üs kuruyor. ABD askerleri de operasyona katılacak. ABD Irak ordusuyla beraber katılacak. ABD’nin operasyonda bulunması belki Haşdi Şabi’nin katılımının daha az, PKK’nın ise daha çok olmasına neden olabilir. Bölgede tek bir askeri güç yok”dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X