Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Güzel bir Güzelyalı için

Sevgili Günay Bey, bu köşede bizlere yer ayırdığınız için öncelikle teşekkür ederiz. Güzelyalı Mahallemize İDO otogarı yapıldı. Bu hizmete çok sevindik. Ama maalesef yol yapılmadı buraya. Feribot geldiğinde tek yol olduğundan yaklaşık 3 dk.’lık yolu inanın yarım saatte alamıyoruz. Böyle güzel bir hizmeti sunan belediyemiz neden alternatif yol yapmaz Güzelyalı’ya. Düşünün İstanbul’dan Bursa’ya gelen turist olsun, vatandaşlarımız olsun böyle bir durumla karşılaşıyorlar. Ayrıca Bursa’nın içinden de gelen vatandaşlarımız stres atmak için, biraz dinlenmek için geliyorlar. Ama maalesef bu onlara bir ızdıraba dönüşüyor trafik sayesinde.

Biraz kamulaştırma yapıp rahatça yol yapılabilir. Çünkü gün geçtikçe Güzelyalı büyüyor ama bir o kadar da yollar yetersiz kalmaya başladı. Yazın bu yoğunluk had safhaya ulaşıyor. Bir de feribot gelince tamamen duruyor trafik. Gelecek yıllar da hesaplanarak yapılsa çok daha güzel olacak diye düşünüyorum.

Özellikle Güzelyalı Atatürk Caddesi’nin yolları çökmüş, köstebek yuvası halinde. Örneğin, merkez İDO otogar girişinde ışıkların yanında rögar kapakları kot farkından dolayı asfaltla uyumsuz. Bu da araçlara zarar veriyor.

Buradaki trafik sinyalizasyon sistemi de sıkıntılı. Işıklar çok kısa mesafede yanıyor, gidiş geliş çok işlek olduğu halde bu ışık süresinin az olması da trafiği etkilemekte.

Bu arada, Çayıbaşı Camii’nin orada kazı yapılmış. Bir ayı geçti hâlâ bir asfalt atılmadı. Yağmur yağdığında bir sıkıntı, bu sıcaklarda tozu ayrı bir sıkıntı. Bu caddenin aslında tamamen asfaltlanması gerekiyor.

Nacizane vatandaş olarak Güzelyalı’daki gözlemlediklerim bunlar. Güzelyalı, Bursamıza değer katan, turist çeken bir mahallemiz artık. Her şey güzel bir Güzelyalı için.

Büyükşehir Belediyemizin de, bu olumsuz durumları değerlendirip, gerekli çalışmayı yapacağına inancım tam.

Şimdiden Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilgisinden ve desteğinden dolayı teşekkür ediyorum Güzelyalılar adına.

Saygılar.

İsmini vermek istemiyor

 

İDO neden 65 yaş üzeri için indirim uygulamıyor!

 

Fazla söze gerek yok. Fotoğrafta da görülebileceği gibi tam bilet İDO’da normal ücret 23 TL, 65 yaş üstüne de 23 TL. Yetkililerimizin 65 yaş üstüne indirim yapması konusunda ricamız var. Umarım yetkililerimiz bu öneriyi değerlendirir. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

İrfan Arı

 

Gidişi farklı dönüşü farklı

 

48-A No’lu Halk Otobüsü Uludağ Üniversitesi’nden kalkıp Yüzüncü Yıl Mahallesi Armağan Gerçeksi Caddesi Emir Koop İlkokulu önünden Uğur Mumcu Bulvarı üzerini takip edip, şehir merkezi Heykel’e gider.

Ancak dönüşte;

Yukarıdaki güzergâhı takip etmeyip, direkt İzmir Yolu üzerinden, Uludağ Üniversitesi’ne gider.

Yaşlı, engelli ve diğer vatandaşlar İzmir Yolu üzerindeki durakta indiğinde Yüzüncü Yıl Mahallesi’ndeki evlerine ulaşmak için 2 km. kadar yürümek mecburiyetinde bırakılır. Ben 62 yaşında engelli bir vatandaşım bugüne kadar gidiş/dönüş istikameti ayrı çalışan bir otobüse rastlamadım. Hangi mantık ile böyle karar verilmiş bir türlü anlayamadım.

Yetkililerden ricam, belirttiğim konuda ilgilenilirse mahalle halkı adına seviniriz.

Fahrettin Akpınar

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X