1 yıl daha kömür yakmak istiyorlar

Valiliğin, hava kirliliğinin önüne geçebilmek amacıya geçen yıl aldığı ve ‘2020 Kasım’ ayından itibaren geçerli olan kömür yakma yasağının başlamasına günler kala, doğalgaz isale hattının geçtiği bölgelerdeki ev ve işyerlerindeki site sakinlerinden ‘kararı 1 yıl daha uzatın’ isteği geldi.

1 yıl daha kömür yakmak istiyorlar

DERYA DEMİR PINAR

Kararın alınmasının arından birkaç ay içinde pandeminin başladığını vurgulayan site sakinleri, maddi zorluklar nedeniyle dönüşümü sağlayamadıklarını kaydetti.

Yüksel Sitesi Yöneticisi Dilaver Çakır, “Kararın alınmasının ardından pandeminin de patlak vermesiyle bu geçişi sağlayamadık. Bu süreçte işten çıkarılan, maddiyatı bozulan insanlar var. Doğalgaza geçiş de hane başına ortalama 5 bin lira civarında. Bunu sağlayamayan insanlarımız var. Bu nedenle en azından 1 yıllığına daha kömür yakıp daha sonra geçiş sağlamak istiyoruz. Şu şartlarda maddi olanaksızlıklardan dolayı doğalgaza geçemedik. Yasak olduğu içim kömür de yakamayacağız. İnsanlarımız elektrikli ısıtıcılarla, battaniyeninin altında kışı geçirmek zorunda kalacak” dedi. Kömür yakmanın cezasının daire başına 3 bin lira olduğunu kaydeden Örnekevler Sitesi Yöneticisi Mumduh Biçermen de, “Valilik, hava kirliliği nedeniyle bu kararı almakta haklı. Ancak pandemi sürecinde sitemizdeki 50 hanenin yarısı işsiz kaldı. Bu nedenle doğalgaza geçemedik. En azından kendimizi toparlamak adına 1 yıl daha süre tanınmasını istiyoruz. Sitemizde yaşlılar, hastalar var. Eğer bu karar bir yıl daha ötelenmezse soğuk bir evde kışı geçireceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X