1 yıldır kapalıydı… Devredildi!

Yaklaşık bir yıldır onarımı yapılamadığı için kapalı tutulan Havuzlupark tesisleri, alınan meclis kararı doğrultusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredildi.

1 yıldır kapalıydı… Devredildi!

DERYA DEMİR

Büyükşehir Belediyesi, 1997 yılında 49 yıllığına Spor Genel Müdürlüğü’nden kiraladığı Havuzlupark Tesisleri’ni elinden çıkarıyor. Çekirge’de 26 dönümlük alanı ile hem yüzme okulu olarak  hem de havuzları ile vatandaşlara hizmet veren tesisin devri, zarar ettiği gerekçesiyle alınan meclis kararıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumunda gerçekleşen devir kararı oy birliği ile kabul edildi. Yaklaşık bir yıldır onarım yapılmaması nedeniyle işletilemeyen Havuzlupark’ın söz hakkı bundan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde olacak.

5 MİLYON LİRALIK ONARIM…

Havuzlupark’ın gelirinin giderini karışlamadığını kaydeden Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili, tesisin yaklaşık bir yıldır hizmet vermediğini söyledi. Parkın onarıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bilgili, “Parkın 5 milyon liralık bir onarıma ihtiyacı vardı. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin bunu sağlayacak bir bütçesi yok. Ayrıca parkın geliri giderini karşılamıyordu. 2016 yazında 563 bin lira diğer aylarda ise 104 bin lira kazanan parktan bir yıl içerisinde 767 bin lira gelir elde ediliyordu. Bu gelir ile ne masraflarını karşılamak mümkün ne de onarımını yapmak. Mali kaynakların yetersizliğinden dolayı aldığımız meclis kararı ile tesisin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devrini sağladık. Bundan sonra işletmesi bu müdürlük tarafından yapılacak” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X