10 günlük geyik yavrusuna vatandaş sahip çıktı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde duyarlı vatandaş, ormanlık alanda sürünerek ilerleyen 10 günlük geyik yavrusunun hayatını kurtardı.

10 günlük geyik yavrusuna vatandaş sahip çıktı

Özel otomobili ile Kütahya’nın Domaniç ilçesinden İnegöl’e gitmekte olan Coşkun Sağlam, dinlenmek için Tüfekçikonak Mahallesi mevkiinde yol kenarında durdu. Sağlam, bu sırada ormanlık alanda sürünerek ilerleyen yavru geyiği fark etti. Sağlam, ormanlık alana gidip yavru geyiği alarak İnegöl’e getirdi. Duyarlı vatandaş, aracın bagajına koyduğu yavru geyiği İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü yetkililere teslim etti. 10 gün önce dünyaya geldiği belirlenen geyiğin uzun zamandan beri aç kaldığını anlayan Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, biberonla süt vererek geyiği besledi.

Arka ayaklarının üzerine basamayan yavru geyik, Bursa Karacabey Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakım yapılması için Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X