10 milyon aşı gelse bugün biter

Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, grip ve koronavirüs aşılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal yazdı…

10 milyon aşı gelse bugün biter

Grip aşısının ilk partisi gelirken, talep patlaması nedeniyle aşının yeterliliği tartışılıyor. Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, “Bu yıl hem uzmanların yaptığı açıklamalar hem de vatandaşın edindiği bilgiler nedeniyle grip aşısında çok ciddi bir talep patlaması yaşandı. Bugün 10 milyon aşı gelse kısa sürede biter” dedi.

Hekimine grip aşısı yazdıramadığı için, eczaneden parayla aşı alma teklifleriyle çok sık karşılaştıklarını da anlatan Şahin, vatandaşa şu hatırlatmayı yaptı: “Eğer kişi risk grubunda değilse, hekimler aşı yazamıyor, eczacılar da aşı veremiyor. Yani hem hekimlerin, hem de eczacıların inisiyatifleri söz konusu değil. Aşı vurulacaklar tamamen sistem üzerinden belirleniyor.”

—————————–

Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, grip ve koronavirüs aşılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Söyleşide, grip aşısının kimlere yapılacağı, aşının yeterliliği, sistemin nasıl işlediği, koronavirüs aşısının işe yarayıp yaramayacağı gibi soruların yanıtını aradık, eczacıların sorunlarını konuştuk.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN İLAÇLARA TALEP ARTTI

Pandemi süreci nedeniyle hastanelerde ciddi bir yoğunluk olduğunu biliyoruz. Eczanelerde durum nasıl?

Mevsimsel olarak yoğunluk söz konusu ama hastanelerdeki kadar yoğunluğumuz yok. Ne var ki giderek artan mevsimsel hastalıklarla birlikte eczanelerde de yoğunluk başladı.

En çok ne talep ediliyor eczanelerden?

Vatandaşımız pandemiyle birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren ürünleri kullanmaya başladı. Bunun dışında rutin hastalıklara bağlı reçeteli ilaçlar normal seyrinde. Önceki yıllara nazaran bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerin daha fazla satıldığını  söyleyebiliriz.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X