10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı

İnegöl Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İnegöl’de görev yapan muhabirlere yönelik kahvaltı programı düzenledi. Programa AK Parti Bursa Milletvekili Vildan yılmaz Gürel ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan da katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı

4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ile yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanış tarihi olan 10 Ocak günü, bu tarihten itibaren “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başladı. 1961-1971 yılları arasında “Çalışan Gazeteciler Bayramı” adıyla kutlanan gün, 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, “10 Ocak Çalışan gazeteciler günü” olarak değiştirilmiştir.

İnegöl Belediyesi de basın mensupları için önemli bir anlam ifade eden bu günde İnegöl’de görev yapan basın mensuplarını unutmadı. Sabah 10.00’da Emir Kafede basın mensuplarına yönelik kahvaltı programı tertip edildi. Sahada görev yapan muhabirlerin ağırlandığı kahvaltıda AK Parti Bursa Milletvekili Vildan yılmaz Gürel ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan da hazır bulundu. Sohbet havasında gerçekleşen kahvaltının ardından İnegöl’e ilişkin istişareler yapılırken, program pasta kesimi ve hediye takdimi ile son buldu.

BU DEFA BAŞKAN BASIN MENSUPLARINI FOTOĞRAFLADI
Kahvaltının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimini Belediye Başkanı Alper Taban gerçekleştirdi. Bugüne özel, Başkan Taban, her gün farklı programlarda kendisini fotoğraflayan basın mensuplarının fotoğraflarını çekti. Bu anlar da bir başka fotoğraf makinesi ile görüntülendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X