100 hastadan 40’ı randevuya gitmiyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye’de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile uygulamaya konulan Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden randevu alan 100 hastadan 40’ının bu hakkını kullan

100 hastadan 40’ı randevuya gitmiyor

Bursa’da son 10 ayda 3 milyon 64 bin 399 hastanın Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni kullanarak randevu aldığı, ancak 1 milyon 846 bin 980 kişi muayene olduğu, 1 milyon 217 bin 359 hastanın da muayene hakkını kullanmadığını açıklandı.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın, “Hastalarımız ALO 182, MHRS mobil ve www.mhrs.gov.tr kanallarından birini kullanarak, hastaneye gitmeden randevu alıyorlar. En fazla yarım saat önce hastanede bulunması yeterli. Vatandaşlarımızdan isteğimiz MHRS sistemini kullanmaları, mazeretlerinden dolayı randevusuna gelemeyecek olanların yine sistem üzerinden randevularını iptal etmesini bekliyoruz. Bu aynı zamanda muayene randevusu alamayan hastalarımıza randevu alabilme ve bize daha kolay ulaşmalarına imkan sağlayacaktır” çağrısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X