100 milyon TL sahibini arıyor

Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşlar Milli Piyango biletlerini almaya bayilere koştu. Bu yıl 100 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiye için Bursalılar tercihlerini çeyrek biletten yana kullandı.

100 milyon TL sahibini arıyor

HATİCE DAL

Milyonlarca vatandaşın hayallerini süsleyen Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişi biletlerine ilgi artıyor. Büyük ikramiyenin 100 milyon lira olarak belirlendiği yılbaşı çekilişinde, çeyrek, yarım ve tam biletlerle toplam 563 milyon 400 bin lira dağıtılacak. 32 milyon adet basılan biletlerin yanı sıra 5 milyon bilet de internet sitesi ve sayısal loto makinaları üzerinden sahiplerini bulacak. Bu sene çeyrek bilet 25, yarım bilet 50, tam bilet ise 100 liradan satışa sunuldu. Vatandaşlar büyük ikramiyeyi kazanmak için bayilere akın ederken, Bursalıların tercihi ise genellikle çeyrek biletten yana oldu.

EN FAZLA ‘ÇEYREK’ SATILIYOR

Bursa Tekel, Gazete Bayileri ve Şans Oyunları Odası Başkanı Sebahattin Yıldırım, bilet satışlarının 1 Aralık’ta başladığını hatırlattı. Milli Piyango biletlerinin zenginlik hayali kuran vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandığını belirten Yıldırım, ‘’Herhangi bir şans oyunu oynamayan ya da bilet almayan insanlar bile yılbaşının gelmesiyle Milli Piyango bileti alır. Çünkü bu artık ülkemizde gelenek haline gelmiştir. Vatandaşlar yılbaşı gecesi evlerinde oturarak ekranda çıkan rakamları izlerler ve bana çıksın diye umut eder” dedi. Türkiye genelinde en fazla talebin çeyrek bilete olduğunu ifade eden Yıldırım, bunun ikramiyenin çeyrek bilete çıkma olasılığının daha fazla olmasından kaynaklandığını söyledi.

İKRAMİYE ÇIKANA KADAR SATIŞA DEVAM

Bu yıl ilk defa 100 milyon liralık ikramiye satın alınan herhangi bir bilete isabet edinceye kadar satışların süreceğini dile getiren Yıldırım, ‘’Yani mutlaka satılan bilete ikramiye çıkacak” diye konuştu. Sahte bilet algısının da yanlış olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti: ‘’Sahte bilet basımı diye bir şey yok bununla ilgili bir tane bile emniyet kaydı bulamazsınız. Vatandaşlarımızı korkutmasınlar.”

BİLETLERE KAREKODLU ÖNLEM

Milli Piyango Bayii sahibi Bedrettin Şensoy da, Bursalıların en çok çeyrek bileti tercih ettiğinin altını çizdi. Şu anki koşullar göz önüne alındığında satışların iyi durumda olduğunu anlatan Şensoy, ‘’Geçtiğimiz yıla göre biraz düşüş yaşadık” şeklinde konuştu. Biletlerde bulunan karekodlarla vatandaşın hayallerinin güven altına alındığına dikkati çeken Şensoy, vatandaşlara biletlerini bayilerden almaları tavsiyesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X