15 Temmuz’un son şehidi toprağa verildi

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 27 yaşındaki Özcan Özsoy, toprağa verildi.

15 Temmuz’un son şehidi toprağa verildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Kavşağında helikopterden edilen ateş sonucu başına isabet eden kurşunla yaralanan ve 4 aydır tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı hayatını kaybeden 27 yaşındaki Özcan Özsoy, Haymana’da defnedildi.

 

Özcan Özsoy için Haymana ilçesi Sarıgöl Mahallesi’nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Köyün girişi ve cami çevresine Türk bayrakları asıldı.

 

Törende, şehidin babası Zeynel Abidin Özsoy ve annesi Sıdıka Özsoy taziyeleri kabul etti. Törene, şehit Özsoy’un aile yakınlarının yanı sıra TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende, şehidin eşi Hülya ile oğlu Bekir ve annesi Sıdıka Özsoy’un tabut başında güçlükle ayakta durdukları gözlendi. Anne Sıdıka Özsoy, bir ara “sakın ağlama oğlum vatan sağ olsun” diye tabut başında ağlayan yakınına seslendi.

 

Şehit Özcan Özsoy’un cenazesi askeri helikopterle Sarıgöl Mahallesi mezarlığının yanında bulunan boş bir araziye getirildi. Burada geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri ve askerler Özsoy’un Türk bayrağına sarılı tabutunu helikopterden alarak cenaze aracına koydu. Daha sonra cenaze namazının kılınacağı alana getirilen Özsoy’un naaşı, burada kılınan cenaze namazının ardından Sarıgöl Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. 

 

Kalkınma Bakanı Elvan’dan Özsoy’un ailesine taziye ziyareti

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Özcan Özsoy’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Kavşağı’nda helikopterden edilen ateş sonucu başına isabet eden kurşunla yaralanan ve 4 aydır tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı hayatını kaybeden 27 yaşındaki Özsoy’un Haymana’daki ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

 

Taziye çadırında şehidin ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Elvan, “15 Temmuz’daki bu kahraman şehitlerimiz sayesinde bizler ayaktayız. Milletimiz 15 Temmuz’da destan yazdı. 15 Temmuz, bu milletin ikinci kurtuluş savaşıdır. Millet, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inerek, bu FETÖ’cu hainlere dur demiştir. Biz millet düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X