15 yıl sonra ilk! Türkiye’den tarihi adım

Türkiye ile İsrail arasında normalleşme adımları kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail’e ziyaret gerçekleştirdi. 15 yılın ardından ilk resmi ziyaret olması dolayısıyla ayrıca önem taşıyan ziyarette Bakan Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile kameralar karşısına geçerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

15 yıl sonra ilk! Türkiye’den tarihi adım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Kudüs’te İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye’den İsrail’e 15 yıldır ilk resmi ziyaret olma niteliğini taşıyan ziyarette Bakan Çavuşoğlu “pozitif gündem” mesajı verdi.

Başlıksız-14

“TİCARET HACMİMİZ SÜREKLİ OLARAK ARTTI”

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Pozitif bir gündem üzerinde çalışmak anlaşmazlıkları da yapıcı şekilde ele almamıza yardımcı olabilir. Farklılıklarımıza rağmen sürdürülebilir diyalog faydalı olacaktır.

Birçok alandaki ilişkilerimize yeni enerji kazandırmaya ve bundan sonra farklı mekanizmaları oluşturmada hemfikir olduk. Yaşadığımız zorluklara rağmen ticaret hacmimiz sürekli olarak artmaya devam etmiştir.

“SAYIN BAKANLA GİRİŞİMİ YENİDEN BAŞLATMAK İÇİN ANLAŞTIK”

İsrailli Bakan Lapid’in konuşmasından satır başları ise şöyle:

Türkiye, İsrail’i tanıyan ilk Müslüman ülkedir bu yüzden biz her zaman diyaloga geri dönmeyi biliyoruz.

Sayın bakanla görüşmemizin ardından, karşılıklı ortak (Türkiye-İsrail) ekonomik komisyon girişimini yeniden başlatmak için anlaştık.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X