‘2. Bursa Blok Mermer Fuarı’ açıldı

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ’nin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) iş birliğiyle düzenlediği, “Bursa Blok Mermer Fuarı” kapılarını açtı.

‘2. Bursa Blok Mermer Fuarı’ açıldı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin üretim üssü Bursa’nın ihracat potansiyeliyle lider bir şehir olduğunu söyledi.

 

Bursa’nın Türkiye ihracatının lokomotifi olduğunu ifade eden Burkay, “Türkiye’nin ekim ayı ihracatı düşerken, Bursa’nın ihracatı yüzde 8,3 arttı. Hedefimiz, Bursalı firmalarımızın rekabetçi ve ihracatçı kimliğine güç katmaktır. Küresel Fuar Acentesi ile 700’e yakın yeni ihracatçımızı Bursa’ya kazandırdık. Bu rakam, birçok ilimizin ihracatçı sayısından fazla.” dedi.

 

Burkay, blok mermer fuarında Ticari Safari Projesi kapsamında 25 ülkeden 600’den fazla yabancı iş adamını sektör temsilcileriyle buluşturduklarını belirterek, “Dünyadaki modellemelere baktığımızda Almanya, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerde fuarlar, sektörlerin en önemli buluşma platformlarıdır. Bursa Blok Mermer Fuarı da blok mermer ve taş sektörünün tüm duayenlerini bir araya getirdi. Fuarımız geçtiğimiz yıla göre bu sene yaklaşık yüzde 40 büyüme başarısı gösterdi.” diye konuştu.

 

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de fuara firmaların yoğun ilgi gösterdiğini ve aylar öncesinden yerlerin tükendiğini söyledi.

 

Fuar için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Ersözlü, “Bir yıllık süre içinde Çin, İtalya, Hindistan ve ABD’de fuarlara katıldık. Fuarımızda aylar öncesinden yerler doldu. Bu yıl fuarda toplamda 26 bin ton ağırlığında binin üzerinde blok sergileniyor. Stratejik ortağımız BTSO ile birlikte yaptığımız ikili iş görüşmeleri de ihracatımıza büyük güç katıyor.” dedi.

 

MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu ise bu fuarın kent turizmine ve ticaret hayatına büyük katkı sağladığını ifade etti.

 

Geçen yıla göre fuara gelen blok mermer sayısının yüzde 100 arttığını aktaran Efendioğlu, “Yurt dışından gelen misafirlerimizi BTSO’nun destekleriyle ağırladık. Bu imkanlar birçok ülkede yok. İtalya’da konaklama bedellerinin ne kadar ciddi rakamlar olduğunu biliyoruz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Daha sona protokol üyeleri, stantları gezdi.

 

Açılış törenine Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X