24 saniyede 24 bin Euro çaldılar

Fransa’dan yıllık izne Çorum’a gelen gurbetçinin aracında bulunan 24 bin 440 euro, İstanbul’da jammer (sinyal bozucu) kullandığı iddia edilen kişiler tarafından 24 saniyede çalındı.

24 saniyede 24 bin Euro çaldılar

Edinilen bilgiye göre, Ramazan Bayramı nedeniyle Fransa’dan Türkiye’ye gelen Yılmaz Çalman adlı gurbetçi, İstanbul’da İstoç Mahallesi’nde ailesiyle birlikte para bozdurmak için bir döviz bürosuna gitti.

Bir süre dövizcide kalan Çalman, geri döndüğünde park ettiği arabasında bıraktığı cüzdanını bulamayınca soyulduğunu anladı. Yaşadığı olay karşısında şaşkına dönen Çalman, Güneşli’deki polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Çalman, daha sonra ailesiyle birlikte memleketi Çorum’a geldi.

Tatilinin zehir olduğunu dile getiren Yılmaz Çalman, “Para bozdurmak için döviz bürosuna gelmiştim. Hırsızlar daha önceden beni takip etmişler. Bunlar benim aracımın önüne kendi araçlarını park etmişler. Jammer diye bir sistem varmış. Ben aracımı kilitlerken onlar devre dışı bırakıyorlar. Para bozdurmaya gittim geldim baktım ki aracıma girmişler. Aracımda üç ayrı bölümde bulunan 24 bin 400 euroyu almışlar. Güneşli Karakolu’nda şikayette bulundum. Gurbetçilere tek ricam var, geldiklerinde paralarına dikkat etsinler. Emniyet görevlilerinden de tek ricam var. Bu hırsızlara göz açtırmasınlar. Bu iznim burnumdan geldi. Rezil oldum. Gurbetçilerden de isteğim izne geldiklerinde araçlarını kilitlerken kontrol etsinler” dedi.

Soygun olayı ise bölgede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde döviz bozdurmak için arabasını park eden Çalman, bir araç tarafından uzun süre takip ediliyor. 3 kişi, araçlarını Çalman’ın aracının önüne park ettikten sonra beklemeye başlıyor. Talihsiz gurbetçinin ailesiyle birlikte aracının yanından uzaklaşmasının ardından harekete geçen zanlılar, Çalman ve ailesi otomobilden indikten sonra 24 saniyede araçta bulunan 24 bin 440 euroyu çalarak kayıplara karışıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X