30 milyon liralık tesisin açılışı için geri sayım başladı

Sektöründe dünyanın sayılı firmaları arasına girmeyi başaran Aktaş Holding, 2016 yılına yeni yatırımla girdi. 30 milyon liralık tesisin kurdelesi önümüzdeki hafta kesilecek.

30 milyon liralık tesisin açılışı için geri sayım başladı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Dünyada hava süspansiyon sistemleri denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Aktaş Holding, 30 milyon liralık yatırımla kurduğu yeni fabrikasının açılışını 15 Ocak’ta yapacak. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekare kapalı alana sahip tesiste yüksek teknoloji hortumlar ve hava süspansisyon sistemleri üretilecek.

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, kauçuk alanında oluşturulan uzmanlığın katkısıyla Aktaş Holding’in 6 kıtada faaliyet gösteren, 100’den fazla ülkede ürünleri satılan ve alanında dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan global bir konuma ulaştığını belirtti. 

Bursa’da 1938 yılında kurulan ve Türkiye’nin coğrafi olarak en yaygın şirketler toplulukları arasına girmeyi başaran Aktaş Holding’in dünyada kendi sektöründe yüzde 20’ye ulaşan pazar payı ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) alanındaki başarılarıyla da farkını net bir şekilde ortaya koyduğunu dile getiren Erol, ”Holding’in kurumsal gelişim sürecinde önemli bir yer tutan yeni fabrika, 30 milyon liralık yatırımla hayata geçirildi. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımını tamamladığımız 20 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesisler, başta şehrimiz olmak üzere ülkemiz ve dünya ekonomisine kuşkusuz çok ciddi kazanımlar sağlayacaktır” dedi.

İLERİ TEKNOLOJİ

Yeni tesisin 15 Ocak’ta resmi olarak açılacağını dile getiren Erol, fabrikada birçok farklı ürün grubunun üretilebileceğini vurguladı. Erol, “İleri teknoloji imkânlarının hâkim olduğu ve dünya standartlarında faaliyete geçirdiğimiz yeni tesislerimizde çağın gerekliliklerine uygun tüm nitelikleri tesis bünyesinde uygulamaya özen gösterirken, mevcut üretim kapasitesini ve hizmet kalitesini de daha yüksek seviyelere taşıma hedefindeyiz” diye konuştu.

DEĞER KATMA AMACINDAYIZ

Aktaş Holding’in Bursa’da 3 ayrı lokasyonda, Bulgaristan, ABD, Almanya ve Çin’de lojistik ve üretim merkezleri ile çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Sami Erol, ayrıca AR-GE yapılanmaları ve inovatif ürünler geliştirerek sektöre katkı sağlama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini anlattı. Erol, “Dünya ölçeğinde faaliyet gösterdiğimiz her noktada hem ekonomik açıdan hem de global bir firma olmanın gerektirdiği üst düzey sorumluluk bilinciyle her koşulda içerisinde bulunduğumuz topluma değer katma amacındayız” ifadelerini kullandı.

2016’DAN BEKLENTİ YÜKSEK

Sami Erol, 2015’in Aktaş Holding açısından belirlemiş oldukları hedeflere ulaştıkları, dünya ölçeğindeki büyüme ivmelerini kararlılıkla devam ettirdikleri başarılı bir yıl olduğunu söyledi. 

Erol, şöyle devam etti: ”Hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz yatırım hamlelerimizle sektöre yönelik önemli katkılar sağlarken, aynı şekilde bütçemizden ciddi pay ayırdığımız AR-GE yapılanmamız ve patent/faydalı model alanında almış olduğumuz birincilik ödülleriyle çalışmalarımızın karşılığını almanın haklı gururunu yaşadık. 2016 yılında yeni hayata geçirdiğimiz fabrikanın da etkisiyle, küresel düzeyde önemli adımlar atmaya devam edeceğimiz yönünde beklentimiz bir hayli yüksek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X