600 Yıllık Osmanlı Devleti’nin Tarihi Oyun Kutusuna Girdi

Eskişehir’de Zeka ve Akıl Oyunları Mağazasının sahibi Ali Arı, 600 yıllık Osmanlı Devleti tarihinin oyun kutusuna girdiğini ve büyük ilgi gördüğünü söyledi.

600 Yıllık Osmanlı Devleti’nin Tarihi Oyun Kutusuna Girdi

Oyunun Türk tarihi açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Ali Arı, oyunun ismi ile ilgili olarak da bilgiler verdi. Oyun isminin “Diriliş-Tamga” olduğunu belirten ve ismin nereden geldiğini aktaran Arı, “’Tamga’ eski Türkçe bir kelimedir ve günümüzdeki karşılığı ’Damga’dır. Türk tarihine gerçek anlamda damga vuran, iz bırakan Osmanlı Devletine bir göndermedir bu isim. ’Diriliş’ de bu oyunu oynayacak, Türk tarihini yeniden canlandıracak, yani diriltecek olan oyunculara bir göndermedir. Özetlersek bu oyunumuz Bilecik’in Söğüt ilçesinde kurulan Osmanlı Devletinin kuruluşundan yükseliş döneminin sonuna kadar devam eden tarihsel dönemi ele almaktadır. Oyuncular Türk beylerinin yerini alarak, hem geçmişi diriltme olanağı hem de tarihe damga (tamga) vurabilme imkanı bulabileceklerdir. Tarihi strateji kutu oyunu olarak geçen Tamga, 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olup gerçek tarihle uyumlu olması için yoğun araştırmalar yapılarak hazırlanmıştır. Oyunu hazırlayan ekibi gerçekten kutlamak gerekiyor. Çünkü oyunun tarihle uyumu kadar, oyun içi materyallerinin de dönemin özelliğini taşıması gerçekten sizi yüzlerce yıl geriye götürüyor” dedi. “OYUNUN BARKOD NUMARASININ SON DÖRT RAKAMI 1299” Oyun materyallerinin de görülmeye değer olduğunu vurgulayan Ali Arı, oyunun tarih derslerine de katkı yapacağını ifade etti. Oyunun şimdiye kadar güzel bir ilgiyle karşılaştığını belirten Arı, “Mesela kırmızı kese içinde çıkan akçeler, metal olup oldukça antika bir değer taşımakla kalmıyor, oyunu hazırlayanların konuya gösterdiği hassasiyeti de ortaya koyuyor. Bir başka örnek daha vermek istiyorum. Mesela oyunumuzun barkod numarasının son dört hanesi, Osmanlı Devleti’nin kuruluş yılı olan 1299’dur. Bunlara benzer birçok nüans oyunumuzu benzersiz yapmaktadır. Oyun vatandaşlar tarafından büyük ilgi de görüyor. Türk tarihini öğrenmede isteksiz birçok öğrencimize tarihi sevdirecek bir kutu oyunu. Tarih derslerinde pasif dinleyici olan öğrencilerimiz kendilerine çok yabancı kalan büyük geçmişimizi bizzat empati kurarak bir beyin, bir kağanın yerine kendilerini koyarak öğrenme fırsatı bulacaklardır. Öğretmenlerimizin de mutlaka bulundurması gereken bu oyunumuzu www.aliariakademi.com adresinden inceleyebilirler ya da Atatürk caddesindeki mağazamıza gelerek temin edebilirler” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X