‘AB ilişkilerini dondurma tavrını müzakereleri kesme olarak algılarız’

AB Bakanı Çelik “Türkiye gibi büyük bir stratejik güçle, büyük bir devletle AB ilişkilerini biz böyle dondururuz, askıya alırız demek çocuk oyuncağı değil. Biz bu tavrı, bunu burada ilk defa söylüyorum, müzakereleri kesme olarak algılarız” dedi.

‘AB ilişkilerini dondurma tavrını müzakereleri kesme olarak algılarız’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, IKBY’deki referandum kararına ilişkin “Karar zaten bir faciadır. Kerkük’ün içine katılması da Mesut Barzani’nin dilinden Irak’ın yeni bir kan banyosuna dönüştürülmesi teklifidir.” diye konuştu. AB Bakanı Çelik “Referandum kararı çıktıktan, Barzani bunda ısrar ettikten, bağımsızlık ilanı gibi bir tutum içine girdikten sonra peşmergeye verilen her silah Türkmen’e, Arap’a ve Irak’ın diğer topluluklarına karşı kullanılır” dedi.

“Biz AB ilişkilerini dondurma tavrını müzakereleri kesme olarak algılarız”

Bakan Çelik “Türkiye gibi büyük bir stratejik güçle, büyük bir devletle AB ilişkilerini biz böyle layüsel bir şekilde dondururuz, askıya alırız demek çocuk oyuncağı değil. Biz dondurma ya da askıya alma tavrını, bunu burada ilk defa söylüyorum, müzakereleri kesme olarak algılarız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X