Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

ABD, Rus uçağının ihlalini doğruladı

ABD Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçağının Türk hava sahası ihlal etmesiyle ilgili açıklama yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçağının Türk hava sahası ihlal

Pentagon Sözcüsü Mark Wright, dün bir Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğini doğruladı.

“ABD, NATO ile birlikte, Türkiye ile dayanışma halinde olmaya devam edecektir” ifadesini kullanan Wright, Rusya’yı Türk hava sahasına saygı göstermeye ve bölgede istikrarsızlığı artıracak eylemlerine son vermeye davet etti.

Wright ayrıca tansiyonun düşürülmesi için gerekli tedbirleri almak amacıyla iki ülkenin birbiriyle konuşmasının da önemli olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “29 Ocak’ta TSİ 11:46’da Rusya Federasyonu Hava Kuvvetlerine ait bir adet SU-34 uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiştir. İhlal öncesinde Rusya uçağı Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edilmiştir” bilgisi verilmişti.

    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak “Rusya, bu ihlallerine devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak mecburiyetinde kalacaktır” demişti.


Avatar Seç KAPAT
Yapay zeka, çok sayıda virüse karşı koruma sağlayabilecek ve salgınları
Sıradaki Haber Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi