Abdal Kültür Evi İnsan Vakfı’nın

Osmangazi Belediyesi, Tahıl Han olarak bilinen Abdal Kültür Evi’ni 10 yıllığına İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’na 10 yıl süreyle bedelsiz kiraladı.

Abdal Kültür Evi İnsan Vakfı’nın

SEYİT GÜNDOĞAN 

Kamuoyunda tartışma yaratan karar, mecliste muhalefet üyelerinden de tepki çekti. CHP ve MHP’li üyelerin ret oyu verdiği dosya AK Partili üyelerin oylarıyla geçti. 

“BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAZSINIZ”

MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, bu yerin Ördekli Kültür Merkezi’ne alternatif, eğitim kültür faaliyetleri yapan bir merkez olması ya da kütüphane olarak Bursa’ya kazandırılması gerektiğini vurgularken, CHP Grup Sözcüsü Cevat Asa ise Abdal Kültür Evi’nin AK Parti’ye yandaş bir vakfa verildiğini ileri sürerek, kararın son derece yanlış olduğunu savundu. 

Asa, “Bu vebalin altından kalkamayacaksınız. Bu yanlıştan dönülmesi için sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, vakfın her ne kadar merkezi İstanbul olsa da Bursa şubesinin bu yeri zaten eğitim, kültür ve sosyal faaliyetler için kullanacağını söyledi.

OSMANGAZİ EN YAŞANABİLİR 20 İLÇE ARASINDA

Öte yandan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, REIDIN tarafından gerçekleştirilen ilçe ve mahalleleri yaşanabilirliklerini ortaya koyan sosyo-ekonomik derecelendirme çalışması sonuçlarına göre, Osmangazi’nin Türkiye’de 81 il ve 258 ilçe arasında en yaşanabilir 20 ilçesi arasında yer aldığını belirterek, bütün meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X