ABD’den Suriye ile iş yapan Türk şirketlerine yaptırım

ABD hükümeti, Suriye’ye uyguladığı ekonomik yaptırımları genişletti.

ABD’den Suriye ile iş yapan Türk şirketlerine yaptırım

Listede, Şam yönetimine petrol ve doğalgaz ürünleri temin eden bazı Türk şirketleri de yer aldı. Hazine Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni listeye, aralarında Türkiye’den isimlerinde olduğu 13 şirket ve dört kişi eklendi.

Fortune Türkiye’nin haberine göre, listede 2014 Aralık’ta yaptırımlarla sarsılan Abdulkarim Group adına hareket eden Suriye merkezli The Eagles LLC şirketinin yanısıra, Abdulkarim Group Yöneticisi Wael Abdülkerim’in yöneticiliğini yaptığı bir diğer şirket olan Dubai merkezli Morgan Additives Manufacturing Co da bulunuyor. Hakkında yaptırım kararı alınan bir diğer şirket de Türkiye’de faaliyet gösteren Milenyum Enerji. Haberde, The Eagles şirketi ile birlikte çalışan Abdulkarim’in, Suriye’ye yakıt sevkiyatı için Milenyum Enerji’ye 5 milyon dolarlık ödeme yaptığı belirtildi.

YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLAR LİSTEDE

Milenyum Enerji’nin yöneticisi Ufuk Kenar ile The Eagles şirketinin Suriye’ye 15 bin tonluk 7 milyon dolar değerinde yakıt sevkiyatı yaptığı kaydedildi. Ayrıca Milenyum Enerji yöneticileri Erkan ve Serkan Düzgören ile şirket çalışanı Mustafa Aydın da yaptırımlara konu olan isimler arasında yer aldı. ABD Hazine Bakanlığı’nın açıkladığı yaptırım listesindeki diğer şirketler arasında Blue Energy, Beyrut merkezli Elba Trade, GreenShipping Ltd. ile Aqua Shipping Ltd. bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X