ABD’den Türk çeliğine soruşturma

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, İtalya, Kore, Güney Afrika, İspanya, Ukrayna, İngiltere ve Türkiye’den yapılan çelik ithalatına, ABD’ye satışlarını gerçek değerin altında gerçekleştiren üretici ve ithalatçıları tespit etme amacıyla soruşturma başlatıldığı

ABD’den Türk çeliğine soruşturma

Ross yaptığı açıklamada, Trump Yönetimi için piyasa fiyatının altında gerçekleştirilen satışların önemli olduğunu belirterek, ”Ticaret Bakanlığı, herkesin eşit şartlarda ticaret yapabilmesi için, Amerikalı iş ve işçileri korumaya devam edecek” dedi.

SONUÇLAR OCAKTA AÇIKLANACAK

Soruşturmaların Türkiye ayağında, Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi AŞ’nin ABD’ye çelik satışlarını 2,80 marjından, İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ’nin ise 8,01 marjından gerçekleştirdiklerinin Bakanlık tarafından tespit edildiğini aktaran Ross, ”Türkiye’den ABD’ye yapılacak çelik satışlarında, diğer tüm üretici ve ithalatçılar için başlangıç damping oranları 5,41 olarak ayarlandı” denildi. Ross, ABD Gümrük ve Sınır Koruma birimine bahsi geçen 7 ülkeden yapılan çelik satışında her ülke için ayarlanan başlangıç damping oranları üzerinden tahsil etmesi bilgisinin verileceğini kaydetti. Ross, soruşturmaların nihai sonuçlarının 9 Ocak 2018 tarihinde açıklanmasının planladığını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X