ABD’li senatörlerden Trump’a Türkiye mektubu

ABD’li 14 senatör Başkan Donald Trump’a mektup yazarak Türkiye’deki konsolosluk çalışanlarının tutuklanmasına tepki gösterdi.

ABD’li senatörlerden Trump’a Türkiye mektubu

Aralarında  John McCain, geçtiğimiz yılki başkanlık seçimlerinde aday olan Bernie Sanders ve Marco Rubio’nun da bulunduğu senatörlerin kaleme aldığı mektupta, ‘Konsolosluk çalışanlarımız bu yıl üçüncü kez haklarında çok az kanıtla veya hiç kanıt olmadan tutuklandı. Amerika Birleşik Devletleri bu tür davranışlara tahammül etmeyecektir’ denildi.

Vizelerin askıya alınması kararını desteklediklerini belirten senatörler, bu hizmete ihtiyaç duyanların durumdan en az şekilde etkilenmesi için adımlar atılması çağrısı yaptı. 

Senatörler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayındaki ABD ziyareti sırasında yaşanan arbedeye de değindi. 

Trump yönetiminin olaya karışanlara karşı harekete geçmediği ve olayı açık bir şekilde kınamadığı belirtildi. Mektupta, ‘Türkiye’yle aramızdaki işbirliği, insan hakları ve hukukun üstünlüğü değerleri üzerinden olmalıdır’ ifadesi kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X