Acemi kasaplar yüzünden etin yüzde 15’i çöpe gidiyor

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, kurban etini, işin ehlinin parçalaması gerektiğini belirterek, ”Her yıl kurban etinin yüzde 15’i çöpe gidiyor. Bu, binlerce hayvan demek” dedi.

Acemi kasaplar yüzünden etin yüzde 15’i çöpe gidiyor

Kurban kesiminin profesyonellik gerektirdiğini anlatan Yardımcı, ”Acemiler, kurbanın ciğerinde küçücük bir leke olsa bunu anlamaz, lekeyi keser atar. Halbuki belki de ciğerindeki hastalıktır, yenmemesi gerekir. Dini vecibemizi yerine getirirken hastalık kapmayalım. Bir hayvanda 100 çeşit zoonoz hastalığı vardır” diye konuştu. Kurban Bayramı’nda etin israf edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yardımcı, şunları kaydetti: ”Bir kilo et telef olduğu zaman 50 lira yapar. Milli servet bu, yazık günah. Acemiler deriyi parçalıyor, sakatatı kötü çıkarıyor, eti kötü kestiği için et telef oluyor. Kurban etini işin ehli parçalamalı. Her yıl kurban etinin yüzde 15’i çöpe gidiyor. Bu, binlerce hayvan demek.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X