Acemler için alarm verildi! Büyükşehir harekete geçti

1990’lı yıllardan beri Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminde olan Acemler trafiği, yapımı devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi tamamlandığında daha da yoğunlaşacak. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi de bu sorunu çözmek için harekete geçti.

Acemler için alarm verildi! Büyükşehir harekete geçti

Bursa yıllardır Acemler trafiğini çözmeye çalışıyor. Artan araç yoğunluğuyla birlikte bölgede stadyumdan sonra hastanenin de devreye girmesiyle sorunun daha da büyümesi bekleniyor.

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz da bugünkü köşesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Acemler trafiğiyle ilgili yaptığı önemli açıklamalara yer veriyor.

Acemler’de alarm: Hastane trafiği eklenmeden çözüm arayışı başladı

1996 yılıydı… Sıcak bir yaz akşamı Merinos Kavşağı’nı geçtik Sıcaksu’ya gelmeden 3 şeritli yol durdu. Malcılar fabrikası önünde kontak kapatıp beklemeye başladık.

Her zamanki gibi Acemler kilitlenmiş, trafik de Merinos’a kadar şişmişti.

Bugün anımsanmayabilir, ama o yıllarda Acemler hemzemin kavşaktı. Merinos yönünden gelip Çekirge’ye dönecek araçlarla Çekirge’den inip Mudanya ya da İzmir yönüne gidecek araçlar ana yoldaki araçlarla kesişir, bu birikmeyi sinyalizasyon çözemezdi.

Araçta beklerken…

O dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdem Saker’in danışmanı Sadak Gençosman aradı. Gerçi arama nedeni başkaydı, ama trafikteki sıkıntı öne çıkınca nasıl çözülebileceği üzerine aramızda fikir üretmeye başladık.

Konuşma…

“Acemler’e yonca yaprağı köprülü kavşak yapılmadan bu sorun çözülmez” oldu. Vardığımız sonucu da Saker’e anlatmaya karar verdik.

Ertesi sabah buluşup gittik. Saker de bizim gibi düşünüyordu, fakat Paşa Çiftliği’ndan kamulaştırma yapmak gerekeceğinden içine sindiremiyordu.

Buna karşın…

Konunun üzerinde çalışmaya başladı, formüller geliştirdi. O formüllerden biri çözüme ulaşma aşamasındaydı ki siyasete takıldı sonra da görev süresi bitti ve 1999’da Erdoğan Bilenser seçildi.

O da…

Büyük bir heyecanla Acemler Köprülü Kavşağı için kolları sıvadıysa da, kent dinamiklerinin açtıkları dava sonucu mahkeme projeyi iptal etti.

Ardından…

2004’te rahmetli Hikmet Şahin göreve geldiğinde Acemler sorunu daha da artmıştı. Bir gün sohbet ederken tüm bu süreci anlattığımızda, “Ben bu projeyi yaparım. Mahkemeye verseler de, karar çıkana kadar bitiririm” dedi.

Gerçekten de çok hızlı başladı, mahkeme yine iptal kararı verdiğinde köprülü kavşak bitmişti. Acemler’i çözen Başkan oldu.

Bunları…

Cuma sabahı kahve sohbeti için buluştuğumuzda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a anlattık ve artan Acemler trafiğini konuştuk.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamını okumak için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X