Acemler’i rahatlatan kollarda son rötuşlar

Kentin nüfusu yerinde saymıyor. İç ve dış göçle sürekli büyüyoruz. Sadece barındırdığımız Suriyeli nüfusu çeyrek milyona dayandı. Nüfusumuz 3 milyonu aştı. Bursa’nın hem nüfus hem de araç sahipliliği her geçen gün artıyor. Trafikte, yabancı uyruklulara tescilli ‘Misafir Araç’ plakaları da artmaya başladı. Dolayısıyla, ulaşımda iyileştirmeler şart. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Acemler’i rahatlatan kollarda son rötuşlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentiçi trafiği rahatlatma amacıyla yapımını sürdürdüğü Mudanya Köprülü Kavşağı’nın son lupları da bitmek üzere. Metal ve beton kirişlerin montajının tamamlanmasının ardından yolda artık asfalt ve korkuluk montajı devam ediyor.

Odunluk’tan gelen trafiği Acemler ve Mudanya yönüne bağlayacak kolların tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde törenle hizmete açılması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Stadyumu önündeki dev kavşak yatırımı bitmiş haliyle Acemler’in yükünü hafifletecek. Acemler kavşağını kullanmadan araçların bir kısmı İzmir ve Mudanya yönlerine dönebilecek.

Yüklenici Alsa inşaat’ın artık son rötuşlarını yaptığı kolların bölge trafiğini Acemler’e sokmadan İzmir ve Mudanya’ya bağlaması, aynı zamanda yakıt ve zaman tasarrufu da sağlayacak.

Yapımı çeşitli gerekçelerle sarkan köprülü kavşak kollarının hizmete girmesiyle, bölgede sürücülerin konforlu sürüşlerine de yardımcı olacak.

Büyükşehir Belediyesi bir de çevre yolu bağlantı kolunu yapması durumunda, Acemler’deki tıkanmalar büyük ölçüde ortadan kalkacak.

Daha evvel Emniyet Müdürlüğü önüne yapılan mini bat-çık bile trafiğe olumlu katkı sağladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projeleri içinde öncelikli bölgelerden olan Mudanya ve Acemler kollarının hayırlı olmasını diliyoruz.

Yazının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X