İhsan Aydın
İhsan Aydın

Acemler’i rahatlatan kollarda son rötuşlar

Köşe Yazısını Dinle

Kentin nüfusu yerinde saymıyor. İç ve dış göçle sürekli büyüyoruz. Sadece barındırdığımız Suriyeli nüfusu çeyrek milyona dayandı.

Nüfusumuz 3 milyonu aştı. Bursa’nın hem nüfus hem de araç sahipliliği her geçen gün artıyor. Trafikte, yabancı uyruklulara tescilli ‘Misafir Araç’ plakaları da artmaya başladı.

Dolayısıyla, ulaşımda iyileştirmeler şart.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentiçi trafiği rahatlatma amacıyla yapımını sürdürdüğü Mudanya Köprülü Kavşağı’nın son lupları da bitmek üzere. Metal ve beton kirişlerin montajının tamamlanmasının ardından yolda artık asfalt ve korkuluk montajı devam ediyor.

Odunluk’tan gelen trafiği Acemler ve Mudanya yönüne bağlayacak kolların tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde törenle hizmete açılması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Stadyumu önündeki dev kavşak yatırımı bitmiş haliyle Acemler’in yükünü hafifletecek. Acemler kavşağını kullanmadan araçların bir kısmı İzmir ve Mudanya yönlerine dönebilecek.

Yüklenici Alsa inşaat’ın artık son rötuşlarını yaptığı kolların bölge trafiğini Acemler’e sokmadan İzmir ve Mudanya’ya bağlaması, aynı zamanda yakıt ve zaman tasarrufu da sağlayacak.

Yapımı çeşitli gerekçelerle sarkan köprülü kavşak kollarının hizmete girmesiyle, bölgede sürücülerin konforlu sürüşlerine de yardımcı olacak.

Büyükşehir Belediyesi bir de çevre yolu bağlantı kolunu yapması durumunda, Acemler’deki tıkanmalar büyük ölçüde ortadan kalkacak.

Daha evvel Emniyet Müdürlüğü önüne yapılan mini bat-çık bile trafiğe olumlu katkı sağladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projeleri içinde öncelikli bölgelerden olan Mudanya ve Acemler kollarının hayırlı olmasını diliyoruz.

Daha evvel gecikmeyi çok eleştirdik ama şimdi yapımı gerçekleştiren yüklenici firma ve çalışanlarıyla, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve bürokratlarına da teşekkür ediyoruz.

Hep eleştirecek değiliz ya.

Yapılan faydalı işlerin bitiminde takdir ve teşekkürden de imtina etmemeliyiz.

Sahiller ilçe belediyelerin harcı değildi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ne zaman bir ilçe belediyesinin, Büyükşehir yetkisindeki iş ve sorumluluğu talep etse bu işe sıcak bakmayanlardanız.

Ancak, siyasi konjonktür bazen Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki hizmetlerin talep eden ilçelere devrini de gerektiriyor.

Son dönem, 227 kilometrelik kıyı şeridimizin kimi kesiminde yetki ve sorumluk da Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla CHP’li Gemlik ve Mudanya belediyelerine devredilmişti. Fakat, gelinen noktada görüldü ki, bu iki belediyenin işi beceremedikleri anlaşıldı.

Büyükşehir de o yetkiyi iptal etti. İşi kendisi üstlendi. Şimdi mavi bayrak bile verilen sahillerimiz var. İznik’ten gelen mavi bayrak haberi sevindirici.

Ünlü turizm beldelerinde ailecek bir haftalık tatil yapmanın 50-60 bin lirayı bulduğu bir dönemde, Bursa olarak sahip olduğumuz sahilleri kentimizdeki tüm hemşerilerimize açmalıyız.

Buralar için gerekirse üniversitelerimize kapsamlı bir master plan hazırlatarak düzenleme için düğmeye basmalıyız.

Bu işleri ilçe belediyeleri yapamaz. Çünkü bütçeleri buna izin vermez.

Nihai olarak, sahillerin tekrar Büyükşehir sorumluluğuna girmesine sevindik.

Küçük dokunuşlarla belki bir Bodrum, Çeşme, Didim, Milas gibi yapamayız ama buralar da Bursalıların uygun fiyatlarla gelip, tatillerini geçirebileceği kıyılara dönüştürülebilir.

Türkmenlerden anne babası olmayan kızlara çeyiz desteği

Osmangazi Yörük Türkmen Derneği Bursa’nın öne çıkan STK’ları arasına katılmaya başladı. Derneğin en son Tophane Meydanı’nda gerçekleştirdiği iftar programı görülmeye değerdi. Binlerce insana sofra kuruldu. Kentin protokolü ve STK yöneticileri bir masada buluşturuldu.

Derneğin toplum yararına faaliyetlerini sürdürdüğünü görüyoruz.

Osmangazi Yörük Türkmen Derneği Başkanı Dinçer Akyel önceki gün elektronik postamıza yeni bir faaliyetlerini daha göndermiş.

Bu kez, anne-babasız genç kızlarımıza çeyiz desteği için harekete geçmişler. Dernek üyesi kadınların el emeği göz nuru çeyizlik işlemeleri ihtiyaç sahibi yavrularımıza teslim edilmeye başlanmış.

Bunun da bir sosyal sorumluluk işi olduğunu düşünüyoruz.

Genç kızlarımızın yuva kurma hayallerini gerçekleştirmeleri için sağladıkları bu katkıyı son derece önemsiyoruz.

Eminiz bu iyilik hareketi teşvik anlamında başkalarını da harekete geçirecektir.

Gelenek ve göreneklerimizi yaşatma konusundaki çabaları için dernek yöneticilerini bir kez daha kutluyoruz.

Hepimizin, etrafımıza bunun gibi yapabileceği iyilikler olduğunu düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X