Açıklandı! Bir anda düşecek

Önümüzdeki hafta için uyarıda bulunan Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bütün Türkiye’de sıcaklık mevsim normallerinin 6-7 derece altına düşecek. İstanbul’da sıcaklık 17-18 dereceye kadar düşecek.” dedi.

Açıklandı! Bir anda düşecek

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in açıklamaları şu şekilde:

Yeni haftada, yarından itibaren Türkiye’ye soğuk hava dalgası geliyor. Alçak basınç hava dalgası, Karadeniz üzerine yerleşiyor. Yaz ayının soğuk hava dalgası olan bu hava bir hafta etkili olacak. Bütün Türkiye’de sıcaklık mevsim normallerinin 6-7 derece altına düşecek. Ani sıcaklık düşüşü ile gök gürültülü, şimşekli, yıldırımlı yağışlar olacak.

Yağışlar özellikle Karadeniz bölgesinde etkili olacak. Bu üç gün sonunda perşembe günü yağış çekiliyor ama cumartesi ve pazar devam edecek. İstanbul’da sıcaklık 17-18 dereceye kadar düşecek. İzmir’de 22, Antalya’da 27 derece olacak. Önümüzdeki hafta pazar günü sıcaklıklar toparlayacak. İç bölgelerdeki yağışlara dikkat edilmesi lazım.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X