Açıklandı! Mart’ta başlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı anlaştı. Artık vatandaşa yakacak yardımı olarak nakit doğalgaz faturası desteği de sağlanacak. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın detayları bugünkü köşesinden duyurdu…

Açıklandı! Mart’ta başlıyor

Devletin öteden beri, kış aylarında dar gelirli yurttaşlarına dağıttığı kalitesiz kömürler hep sorun oldu.

Dev metropollerde hava kirliliğine yol açan, kalorisi düşük, kükürtdioksit oranı yüksek yerli kömürler yüzünden kışları şehirlerde nefes alınamaz hale gelinmişti.

Doğalgaz ile bu sorun büyük ölçüde çözüldü. Ülkenin tüm il ve ilçeleri doğalgaza kavuşturuldu. Buna rağmen, havası kirli kentlerimiz yok değil.

Çünkü; halen, doğalgaz şebekesi olsa da yakacak olarak katı yakıt kullanan şehirlerimiz ve ailelerimiz var.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı anlaştı. Artık vatandaşa yakacak yardımı olarak nakit doğalgaz faturası desteği de sağlanacak.

Buna ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu ve başvurular da şubatın yarısından itibaren e-devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabilecek.

Bu amaçla tüm il ve ilçelere genelge gönderildiğini öğrendik.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X