Adeta tatil köyü… Uludağ Üniversitesi içinde 8 bin kişilik yeni öğrenci yurdu!

Bursa’daki iki üniversitenin öğrenci sayısı toplamı 80 bini aşıyor. Fakat 7 bin 080 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu var. İşte bu sorun aşacak projeler son aşamaya geldi.BUÜ Görükle Kampusu’ndaki 8 bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu inşaatını ziyaret eden TBMM İnsan hakları İnceleme Komisyonu başkanı Hakan Çavuşoğlu, kendini tatil köyü inşaatında hissettiğini söyledi. Çavuşoğlu ayrıca, 2’si BTÜ’de 3 yeni yurt müjdesi daha verdi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Adeta tatil köyü… Uludağ Üniversitesi içinde 8 bin kişilik yeni öğrenci yurdu!

Dile kolay… Burs a Uludağ Üniversitesi 75 bin öğrencisiyle, Türkiye’nin sayısal anlamda en büyük üniversiteleri arasında yer alıyor.

1975’te…

Günümüzde yıkılan eski Yüksek ihtisas Hastanesi binasının olduğu yerdeki Tıp Fakültesi ve Altıparmak’ta Osmangazi Kaymakamlığı olarak kullanılan binadaki İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin dönüşümü olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’yle kuruldu.

Rektörlük binası Nalbantoğlu’ndaki bir işhanının üçüncü katındaydı.

1985 yılında, Görükle’ye taşındığında kente uzaklığı nedeniyle eleştirildi, ama

Görükle diye de modern bir kent doğdu.

Bütün bunlar…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X