Adı Saatçilik Okulu, asıl misyonu uzay teknolojisinin altyapısı olacak!

5 yıl önce arılan adımlar Türkiye’nin ilk Meslek Lisesi olan Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Türkiye’nin ilk Mikromekanik ve Saatçilik Okulu’nun açılmasıyla amaca ulaştı.İsviçre’deki ünlü saat fabrikalarından getirilen hassas makineler mikromekanik teknoloji gerektiren uzay teknolojisi için de Bursa sanayisinin altyapısı olacak. Bu özel okulu, çok emeği geçen Mikroekanik ve Saat Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanı Hayrettin Akpınar’la birlikte gezdik… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Adı Saatçilik Okulu, asıl misyonu uzay teknolojisinin altyapısı olacak!

İlk adımlar… Dünyanın en önemli saat markalarının, kuruluş aşamasında olan TEKNOSAB’da fabrika kurmayı düşünmeleriyle başladı.

O fabrikalarda çalışacak mikromekanik ustalarının yetiştirilmesi için planlanan Saatçilik Okulu’yla ilgili ilk girişimleri de 6 Mart 2016 günü duyurduk.

Bursa’da Pırlant Saatçilik Sahibi olarak tanınan ve kısa adı TÜSAD olan Tüm Saatçi İşadamları Derneği Başkanı Hayrettin Akpınar, ilk görüşmeyi Karacabey Belediyesi ile yaptı.

Belli bir aşamaya gelinmesine karşın, fabrikalar gelemeyince Karacabey’deki okul projesi de aksadı.

Ama…

Akpınar’ın girişimleri devam etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 7 Aralık 2018’de Türkiye’nin ilk Mikromekanik ve Saatçilik Okulu’nun Bursa’da Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılacağını açıkladığında, büyük proje için en somut adım da atılmış oldu.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X