Ağbaba: Hukuk dışına çıkılmasın diye uğraşıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Ağbaba: Hukuk dışına çıkılmasın diye uğraşıyoruz

SEYİT GÜNDOĞAN

 

OHAL döneminde ilan edilen kanun hükmündeki kararnamelere yönelik ilk Anayasa Mahkemesi başvurusunu bugün yapacaklarını aktaran Ağbaba, ‘Her zaman demokrasiyi, herkes için hukuku savunduk. Hukukun katledildiği, cinayetlerin işlendiği dönemde tek başına, sadece CHP bu siyasi anlayışı savunmuştur. Bu dönemde çıkan kanun hükmünde kararnamelerin tamamı, OHAL dönemini de aşan kararları kapsıyor. Bununla ilgili Anayasa Mahkemesine başvuracağız. 

Biz, hukuk dışına çıkılmasın, hukukun üstünlüğü ilkesi, ayaklar altına alınmasın diye uğraşıyoruz. Karşımıza MHP sözcüleri çıkıyor ve diyorlar ki OHAL KHK’larıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvurulmazmış. MHP’liler de AKP’nin yedek partisi olabilir miyiz derdinde herhalde’ ifadelerini kullandı.

Ağbaba, OHAL döneminin sonlandırılması gerektiğini, bu sürenin uzatılmasının Meclis iradesine bir darbe olacağını savundu.

FETÖ ile sonuna kadar mücadele edilmesine destek verdiklerini dile getiren Ağbaba, ‘Meclis’e mutlaka bir mağduriyet komisyonu kurulmasını önereceğiz. Mutlaka bu komisyon kurulsun ve dört siyasi parti, mağdurları incelesin’ değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X