AK Parti’de yeni İl Başkanı için karar günü: Erdoğan’a 6 aday!

Ayhan Salman’ın kongrede aday olmayacağını açıklamasıyla başlayan AK Parti’nin yeni il başkanı arayışı sürecinde temayül yapıldı, görüş ve öneriler alındı, değerlendirmeler tamamlandı. Süreç bugün İstanbul’da tamamlanıyor. Teşkilat Başkanlığı tarafından Davut Gürkan, Gökay Bilir, Nazım Maral, Mustafa Yavuz, Ali Yılmaz ve Hasan Çepni bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul’a davet edildi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

AK Parti’de yeni İl Başkanı için karar günü: Erdoğan’a 6 aday!

Yöntemi biliyoruz… AK Parti’de önceki süreçlerde İl Başkanı için olsun, İlçe Başkanı olsun, hatta bir kez yaşansa da belediye başkanlığı için hep 3 isim belirlenip Ankara’ya davet edildi.

Son görüşmeleri hep Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Önce tek tek, sonra topluca görüştüğü adaylar arasından birini tercih edip görevi verdi.

Ancak…

Bugünkü süreçte arayış tablosu genişledi ve alışılmışın dışına çıktı.

Nitekim…

Bu sütunların okurları, 18 Kasım günü “Gelen ekip karar veremedi, AK Parti bu kez 5 kişiyi çağıracak” başlığı altında eğilimi okudular.

Gelinen noktada…

AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in verdiği görevle Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin yönettiği temayül yapıldı.

Köse daha sonra “görevde olanlar”, “eski başkanlar” ve “sivil toplum örgütleri” olmak üzere 3 farklı grupla 3 değişik yerde görüşmeler yaptı.

O görüşmelerde tanışılma yanında öneriler alındı, kişisel bakışlar öğrenildi, beklentiler dinlendi.

Bursa milletvekillerine öneri ve bazı eski milletvekillerine görüş sorularak süreç tamamlandı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X