AK Parti’den Bursalı 2 isime Avustralya görevi

24 Haziran seçiminde AK Parti aday listesine giremeyen İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan, Genel Merkez tarafından Avustralya’da seçim çalışması yapmakla görevlendirildi.

AK Parti’den Bursalı 2 isime Avustralya görevi

24 Haziran’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimi için, partiler hem yurtiçi hem de yurt dışındaki çalışmalarını hızlandırdı.

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde, AK Parti’nin aday listesine giremeyen Bursa’dan iki ismin Avustralya’da seçim çalışması yapmak için görevlendirildiklerini aktarıyor.

Deneyimli gazeteci Yılmaz, 2 dönem Bursa Milletvekilliği yapan İsmail Aydın’ın Sidney’de yaşayan Türkler için, 1 dönem Bursa Milletvekilliği yapan Zekeriya Birkan’ın ise Melbourne’dekiler için 5 gün süreyle seçim çalışması yapacağı bilgisini paylaşıyor.

Listelere giremediler, ama seçim çalışmasına Avustralya’ya gittiler 

İkisi de avukat… Üstelik, arkadaşlıkları çok güçlü ve çok eski yıllara dayanıyor.  İsmail Aydın 2 dönem, Zekeriya Birkan ise 1 dönem AK Parti Milletvekili olarak parlamentoda Bursa’yı temsil ettiler.

Son dönem…

İkisi de TBMM Anayasa Komisyonu’nda görev yaptılar.

Yani…

Geçen yıl referandumda kabul edilen ve 20 gün sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli’ne geçilecek anayasa değişikliklerinin hazırlanmasında ikisinin de katkıları var.

Ankara’da…

Daha 18 ay gibi siyaseten uzun sayılabilecek süre varken 24 Haziran’da erken seçim kararı alınmasıyla yeni bir dönemin kapıları açıldı.

Fakat…

Her seçimde milletvekillerinin büyük bölümünü yenileme geleneğini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, değişim listesine Bursa’dan İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan’ı da aldı.

Böylece…

Aday listelerinde yeniden yar alamayan 2 arkadaş, parlamentoya veda etti.

Ne var ki…

AK Parti’de liste dışı kalındığında bile maç bitmiyor. Eski-yeni fark etmeksizin milletvekilleri ve yöneticilere her an yeni görevler çıkabiliyor.

Nitekim…

Temayül yoklamalarında Aydın ve Birkan’a görev veren AK Parti Genel Merkezi, 24 Haziran seçimi çalışmasında 2 Bursa milletvekiline görev yazdı.

Hem de…

Türkiye’den en uzak noktada, okyanusun ortasındaki Avustralya’da seçim çalışması yapmakla görevlendirildiler.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X