Akdeniz’de sismik çalışma başlıyor

Türkiye’nin Akdeniz’de eskisi gibi davranmayacağını belirten Bakan Albayrak, ”Kimse kusura bakmasın. Yapıcı ve sessiz tavrımızla hukuksuzluğu meşru göstermeyeceğiz. Gerekli her türlü adımları atacağız” dedi.

Akdeniz’de sismik çalışma başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akdeniz’de sismik çalışmaların haftaya başlayacağını açıkladı.

Türkiye’nin enerji piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Albayrak, ”Türkiye bu saatten sonra Akdeniz’de eski Türkiye gibi davranmayacak. Kendi sahalarımız noktasında daha etkin ve daha aktif olacak. Kimse kusura bakmasın. Biz hep olumlu, yapıcı tarafta kaldık. Bundan sonra da öyle olacak, ama yapıcı ve sessiz tavrımızla hukuksuzluğu meşru göstermeyeceğiz. Gerekli her türlü adımları atacağız. Türkiye hukuk merkezli bir iş yapar. Bugüne kadar kendi sahalarımızla ilgili etkin bir süreç izleyememiştik. Maliyet analizleri vesaire vardı. Ancak Türkiye şu anda bu altyapıya sahip” dedi.

MİLLİ ENERJİ STRATEJİSİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir sondaj gemisi alındığının altını çizen Albayrak, ”Artık kendi kuyularımızı açmaya başlıyoruz. Bu uzun vadeli yolculukta geleceğin temellerini bugünden atmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Albayrak, Türkiye’nin milli enerji stratejisi çerçevesinde güneş enerjisine ilişkin adımları tamamladığını da işaret ederek şöyle devam etti:

”Rüzgar YEKA’yı da inşallah hazırlıyoruz bitireceğiz demiştik. Şartname resmi gazeteye gönderiliyor. 27 Temmuz zannediyorum, temmuz sonu itibarıyla yarışmayı, ihaleyi hayata geçiriyoruz. 27 Temmuz’u takip eden günlerde bir de bakacağız ki rüzgarda da bu adımı atıp, yine bin megavatlık bir yapıyla ve ötesinde yüzde 65’ten fazla yerlilik, yüzde 80’den fazla yerli mühendis şartıyla birlikte bu süreç ilerleyecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X