Aktaş Bursa’ya hangi müjdelerle döndü?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara’da yoğun bir görüşme trafiği yaşamıştı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Başkan Aktaş’ın Bursa için getirdiği müjdeleri bugünkü köşesinde yazdı…

Aktaş Bursa’ya hangi müjdelerle döndü?

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara’da yoğun bir görüşme trafiği yaşamıştı…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Başkan Aktaş’ın Bursa için getirdiği müjdeleri bugünkü köşesinde yazdı…

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

Sohbet ettiğimizde… Ankara’da katıldığı program ve yaptığı görüşmelerle yoğun geçen günün akşamında Bursa’ya dönüyordu.

O bakımdan…

Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş’la telefonda yol sohbeti yaparken, yolculuğunun bir bölümüne eşlik etmiş olduk.

O yoğun görüşmelerden birini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yapacaktı. Fakat Bakanlar Kurulu çarşamba gününe alınınca Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş’la görüştü.

Görüşmede…

2019 yılında Büyükşehir Belediyesi ile bakanlık arasında yapılan protokolle Bursa’ya kazandırılan 100 milyon liralık yatırımın ardından kararı verilen yeni gelişmeyi Başkan Aktaş şöyle açıkladı:

“Protokolde Alaçam’a Gençlik Kampı da vardı, fakat imar açısından teknik sorun çıkınca Alaçam Gençlik Kampı kalmıştı. Şimdi onu yeni bir misyonla yeni bir yerde yapacağız.”

Yeri de açıkladı:

“Orhaneli’ni turizm merkezi yapmak Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflerimiz arasında. Bu çerçevede Alaçam’da planlanan Gençlik Kampı’nı Orhaneli Gölcük Yaylası’na kaydırdık.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yeni bir protokol yapıyoruz. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ağırlıklı olmak üzere 40 milyon liralık yatırımların son rötuşlarını yapıyoruz.”

Yeni gelişmelerden biri şu:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın en büyük yatırımı Atatürk Spor Salonu ve Yüzme Havuzu ile Havuzlupark projeleri yürüyor. Ek olarak Gemlik ve Orhangazi’den de projelerin yer aldığı 27 proje daha geliyor.”

Yaptığı görüşmelerde ele alınan projelere bakışı şu:

“Bursa’ya dokunan projeler üzerinde önemli gelişmeler sağladık. Kente, kentin turizmine ve sporuna dokunan projeler üzerinde çalıştık.”

Şunu da ekledi:

“Orhaneli’nin turizmle kalkınmasına Gençlik Kampı çok katkı sağlayacak. Bir yandan da kentin sporuna dokunuşlar getiren yeni projeler geliyor.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X