Aktaş’ın 3 yılda hangi icraatları dikkat çekti?

Önceki gün AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 3 yılda kente kazandırdığı hizmetlerin ele alındığı 1000 günlük icraatın sunumu vardı. O gün, siyasi gündem hareketlenince Aktaş’ın bu süreçte kente kazandırdığı hizmetlerin ertesi güne yansımalarının geri plana düştüğünü gördük. Öncelik elbette, kentin ısınan siyasi gündemine kaydı. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Aktaş’ın 3 yılda hangi icraatları dikkat çekti?

Şunu biliyoruz ki, Başkan Aktaş 3 yıl önce göreve geldiğinde, mali anlamda çok rahat bir Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşmadı.

Büyükşehir’in ağır iç ve dış borç yükü ile beraberinde ülke genelinde yerel yönetimlerin içinde bulunduğu mali kriz, Bursa’da da bir takım projelerin askıya alınmasını, ertelenmesini gerektiriyordu.

Nitekim bunlar yapılırken Aktaş’ın bir dizi tasarruf tedbirini de yürürlüğe soktuğunu gördük. Bu çerçevede Gökdere’ye inecek teleferik projesi iptal edildi.

Şehrin 10 yıllardır sürüncemeye karan kimi sorunları, projeleri, kanayan yaraları bu dönemde Ankara’nın da desteğiyle gündemden düşürüldü.

Göreve gelir gelmez devam ettirilen akıllı kavşak projeleriyle kentiçi trafikte gözle görülür bir rahatlama sağlandı.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X