Ali Babacan Bursa’dan seslendi!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bursa’yı ziyaret etti… Babacan, düzenlediği basın toplantısında “Ülkemiz gerçekten her anlamda zor bir dönemden geçiyor. Vatandaşlarımıza sorduğumuzda, en önemli sorun olarak ilk sıralarda işsizlik, hayat pahalılığı, yoksulluk gibi cevaplar geliyor. Sorunlar, ekonomi ile ilgili sorunlar” dedi.

Ali Babacan Bursa’dan seslendi!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, bir dizi ziyaret için geldiği Bursa’da basın mensuplarıyla buluştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan, ekonominin başında 11 yıl görev yaptığını belirten Babacan, “Ülkemiz gerçekten her anlamda zor bir dönemden geçiyor. Vatandaşlarımıza sorduğumuzda, en önemli sorun olarak ilk sıralarda işsizlik, hayat pahalılığı, yoksulluk gibi cevaplar geliyor. Sorunlar, ekonomi ile ilgili sorunlar. Sorunların sebeplerine baktığımızda; orada temel hak ve özgürlükler ile ilgili sıkıntıları görüyoruz, hukukun üstünlüğü ilkesinin yok sayıldığı, hukuk devletinin adeta yerle bir edildiği bir tablo görüyoruz. Yine demokrasimizin ağır yara aldığını, ciddi eksiklikler sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Bu sorunlar çözülmeden Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarının asla çözülemeyeceğine inanıyoruz” dedi.

Ali Babacan, daha sonra partisinin İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı.

Babacan burada yaptığı konuşmada ise, zor zamanlardan geçildiğini belirterek, pandemi desteklerinin artması gerektiğini ifade etti. Babacan, “Vatandaşa karşılıksız destek verin ama geçinebilecekleri kadar ve düzenli destek verin. Şu SGK prim ödemelerini, vergi borçlarını, elektrik, su, doğalgaz ödemelerini faizsiz erteleyin. Kredi borçlarını pandemi bitene kadar faizsiz erteleyin. Kira desteğini arttırın. Stopajdan tamamen vazgeçin. Biz dersimizi çalıştık ve reçeteyi yaklaşık 1,5 sene öncesinden beri önlerine tekrar tekrar koyduk. Biz tüm önerilerimizi gerçekliğe uygun olarak, günü gününe yapıyoruz. Uygulanması mümkün olanı öneriyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X