Aliyev Yıldırım’da anıldı

Azerbeycan’ın kurucu cumhurbaşkanı merhum Haydar Aliyev, 95’inci doğum yıl dönümü nedeniyle Yıldırım Belediyesi ve Abşeron heyeti tarafından anıldı.

Aliyev Yıldırım’da anıldı

Azerbeycan’ın kurucu cumhurbaşkanı merhum Haydar Aliyev, 95’inci doğum yıl dönümü nedeniyle Yıldırım Belediyesi ve Abşeron heyeti tarafından anıldı. Haydar Aliyev Parkı’nda  Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe; Azerbaycan’ın  Abşeron şehri Valisi Dr. İrade Gülmemmedova, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kardeş iki ülkenin kardeş şehirleri olarak sosyal kültürel faaliyetlerle bu kardeşliğin desteklenmesi, karşılıklı ziyaretlerin bu duygu birliğini çok daha güzelliklere taşıyacağını söyledi. Edebali, “Dünyada birbirine en yakın iki ülke Türkiye ve Azerbeycandır. Biz de bu kardeşliği yerel düzeyde pekiştirecek bir adım atıyoruz. Bizler bir elmanın iki yarısı olarak acımızı da, kederimizi de, hüznümüzü de hep birlikte yaşıyoruz. Azerbeycan’daki bir kardeşimizin tırnağı kanasa bizim burada yüreğimiz sızlar. Aynısı onlar içinde geçerli. Kardeşlik hukuku ülkeler arasında devam ederken yerel düzeyde de bu kardeşliği güçlü kılacak adımları attığımız zaman bu ‘iki devlet tek millet’ duygusunu çok daha güçlü kılarız” diye konuştu.

“KARDEŞLİĞİMİZ EBEDİ KALACAK” 

Azerbaycan Abşeron Valisi Dr. İrade Gülmemmedova da, kardeş ülke olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, “Sizlere kardeş Azerbeycan halkının sevgilerini ve selamlarını iletiyorum. Ulu önderlerimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Azerbeycan’ın sevinci sevincimiz, kederleri kederlerimizdir’ demiştir. Haydar Aliyev de ‘bir millet, iki devlet’ demiştir. Bunlar aramızdaki sevgi ve kardeşliğin numuneleridir. O yüzden iyi günlerimizde kötü günlerimizde birbirimizin yanındayız ve hep olmaya devam edeceğiz. Bu bizim gardaşlık borcumuzdur” şeklinde konuştu.

“ALİYEV’İN EMEKLERİ UNUTULMAZ”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, Haydar Aliyev’in sovyet bloğunun dağılmasından sonra Azerbaycan’ı yeniden hürriyetine, özgürlüğüne kavuşturarak, ‘tek millet, iki devlet’ anlayışının oturmasında çok büyük emek harcadığını vurguladı. Şahin, “Aliyev Azerbaycan’ı kalkındırmış ve hatırı sayılır ülkeler arasına sokmuştur. Türkiye ile kurmuş olduğu o çok anlamlı köprü ile de bu milletin iki devleti olduğunu, bayraklarının, fikirlerinin, inançlarının, milletlerinin aynı olduğu inancını bütün dünyaya yüksek sesle haykırmıştır” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X