Ankara’da liderler, Bursa’da il başkanları bir araya geldi!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, muhalefet partilerinin Anlara ve Bursa’daki görüşmelerinin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

Ankara’da liderler, Bursa’da il başkanları bir araya geldi!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Gerçi… Gündem tartışmalarına masadaki oturma düzeni tartışmaları yansıdı, ama Ankara’da hafta içinde muhalefet partileri genel başkanlarının bir araya gelmeleri önümüzdeki sürecin da habercisi gibi oldu.

Benzer buluşma da cuma günü akşam saatlerinde Bursa’da gerçekleşti.

Aslında…

CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın çağrısıyla başlayan muhalefet partileri il başkanları buluşması yeni değil. Hatta Ankara’dan önce Bursa’da başladı.

Başlangıçta…

Her ay buluşup kent ve ülke gündemini ele almayı planlamışlardı. Son toplantı da İYİ Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Bu kez…

CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın ev sahipliğinde İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan, DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz, Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Ali Osman Karahan bir araya geldiler.

Bu model buluşmaya…

Önümüzdeki günlerde Memleket Partisi İl Başkanı Güner Aklan ile Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sevgi Boz’un da katılmaları bekleniyor.

Toplantı sonrası…

Ev sahipliği yapan CHP İl Başkanı İsmet Karaca’ya gündemlerini sorduk.

“Ankara’da genel başkanlarımızın oluşturdukları yapının bir benzerini Bursa’da bir süredir uyguluyoruz” diye söze başlayıp şunu söyledi:

“İl Başkanlarınızla Bursa’mızın ve ülkemizin gündemi üzerine genel bir değerlendirme yaptık. Zaten sürdürdüğümüz görüşmelerimizin devamında hangi konuları birlikte ele alabileceğimizi konuştuk.”

Şunun altını çizdi:

“Yunuseli Havaalanı için ortak muhalefet anlayışı ortaya koymuş ve özel bir uyarı sergilemiştik. Bu tür ortak hareketleri sürdürmek için mutabık kaldık. Gündemimizde Bursa için önemli bulduğumuz konular var.”

Hareketin…

En az 10 il başkanına ulaşmasını bekleyen Karaca, şubat ayı sonundaki toplantının DP İl Başkanı Çağrı Kaplan’ın ev sahipliğinde yapılacağın söyledi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X