Arabulucular sayesinde davalıların yüzde 98’i anlaşıyor

Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Sezer, davaların kısa sürede sonuçlanması için arabuluculuk sisteminin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Arabulucular sayesinde davalıların yüzde 98’i anlaşıyor

Yargıda davaların kısa sürede sonuçlanması için Türkiye’de 2013 yılında uygulanmaya başlayan arabuluculuk sisteminin yaygınlaşması için çalışma başlatan Arabuluculuk Daire Başkanlığı Bursa İl Çalışma Grubu Arabuluculuk Komisyonu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde bulunan makamında ziyaret etti. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Sezer arabuluculuk sisteminde kazan-kazan ilkesine hakim olduğunu söyledi. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hepsinde ve dünyada bir çok ülkede uygulanan arabuluculuk sistemi hakkında Başkan Bozbey’e bilgi veren Sezer, tarafların mahkemeye ve icra dairelerine gitmeden tarafsız bir arabulucu aracılığı ile aralarındaki ihtilafları çözmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Arabuluculuk yöntemi ile Türkiye’de bin 663 uyuşmazlıkta yüzde 98 anlaşma sağlandığını belirten Cumhuriyet Savcı Vekili Sezer, arabuluculuğun uyuşmazlıklarda hızlı ve etkili bir çözüm yolu olduğunu ifade etti.

Mahkemelerde davaların uzun yıllar sürdüğüne dikkat çeken Sezer, arabuluculuk yöntemi ile uyuşmazlıkların birkaç saat içinde çözümlenebildiğini belirtti.

Bursa Barosu Arabuluculuk Komisyonu Yürütme Kurulu Başkanı Cemil Özbilgin de, “Arabuluculuk yasası sonrasında Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında özellikle işçi -işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk uygulamaları bakımından Bursa pilot il olarak belirlenmiştir. Arabuluculuk ile ilgili yerel yönetimler ile işbirliği yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Arabuluculuk Daire Başkanlığı Bursa İl Çalışma Grubu Arabuluculuk Komisyonu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Arabuluculuk sisteminden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Uluyol Caddesi’nde bulunan Bursa Adliyesi 1. B Blok’a ya da 0 224 272 50 04 numaralı santralden 2844 dahili numarayı arayarak Arabuluculuk Daire Başkanlığı Bursa İl Çalışma Grubu Arabuluculuk Komisyonu’na başvuruda bulunabilirler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X