Araç alacaklar dikkat! Kilometre sorgusu yapmadı, bin pişman oldu…

İkinci el araç satın alan bir vatandaş, aracın kilometresinin düşürüldüğünü fark edince dolandırıldığı iddiası ile arabayı satın kişiler hakkında savcılığa şikayette bulundu. Savcılık ise aracı satın alan şahsı hatalı buldu. İşte detaylar…

Araç alacaklar dikkat! Kilometre sorgusu yapmadı, bin pişman oldu…

İkinci el araç satın alan bir vatandaş, sonradan aracın kilometresiyle oynandığını fark etti ve savcılığa şikayette bulundu. Ancak hatalı olanın kendisi olduğu ortaya çıktı. Satın aldığı aracın kilometresinin düşürüldüğünü öğrenen vatandaş avukatı aracılığıyla dolandırıldığı iddiasıyla şüpheliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada savcılık, 2 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verdi. Kararda, müştekinin satın aldığı araçla ilgili olarak her türlü araştırmayı yapabileceği belirtildi. Savcının kararının doğru olduğunu belirten avukat Hale Bucan verilen takipsizliğin nedenlerini anlattı:

“Dolandırıcılık suçunun oluşabilmesi için failin hileli davranışlarla bir kimseyi aldatması gerekir. Araç satıcısının hileli davranışlarla alıcıyı aldatmak gibi bir kastı olmadığı gibi, alıcının çok basit birkaç işlem ile öğrenebileceği aracın kaç bin kilometrede olduğu bilgisine ulaşmasına engel olmamıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X