Arkadaşım çölyak

Bursalı iki öğretmen, okul öncesi dönemde sağlık sorunları nedeni ile özel beslenme gereksinimi duyan çocukların sağlıklı bir şekilde beslenmelerini desteklemek ve toplamda farkındalık kazandırmak amacıyla ‘Arkadaşım Çölyak/My Frıend Celıac’ projesini hayata geçirdi.

Arkadaşım çölyak

Kestel Anaokulu Öğretmeni Özlem Gündüz ile Şehit Emre Karaaslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Gülnur Velioğlu tarafından başlatılan projede; Türkiye, Ürdün ve Romanya’dan toplam 13 öğretmen ve 3-9 yaş aralığındaki 152 öğrenci yer aldı.

Projede çölyak hastası öğretmen ve öğrencilerin de yer aldığını vurgulayan Proje Sorumlusu Özlem Gündüz, çölyak hastalarının alerji duyduğu gıdalar, beslenmeleri ve toplumda farkındalık yaratmak amacı ile onlara destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Çeşitli etkinliklerle çölyaklı öğrenci ve ailelere destek olduklarını vurgulayan Gündüz, “Projemizde çocukların çölyak hastalığını tanımaları ve toplumda farklılıklara saygı duymayı öğrenmelerini hedefledik. Uzaktan eğitim sürecinde uzman konuklar davet ederek glütensiz yemek tarifleri ile ilgili çeşitli online etkinlikler gerçekleştirdik” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X