Avrupa’nın gözünden Türkiye-İtalya maçı…

EURO 2020’nin açılış maçı olan Türkiye-İtalya karşılaşması dış basında geniş yankı buldu. İ

Avrupa’nın gözünden Türkiye-İtalya maçı…

İtalyan, İngiliz ve Alman gazeteleri, İtalya Milli Takımı’nın baskılı bir oyunla Türkiye’yi 3-0 mağlup ettiğini ifade etti.

Corriere dello Sport gazetesi, ‘Yaşasın İtalya’ manşetiyle İtalya’nın galibiyetini duyururken, “Harika başlangıç. Sırada İsviçre var.” ifadeleri kullanıldı. Maç haberinde, “(A Milli Takım Teknik Direktörü) Şenol Güneş, bu açılış maçı için tam olarak ne hazırlamış pek anlaşılamadı. Takımın maç öncesinde orta sahada kenetlenmesi, sahaya yansımadı.” ifadeleri yer aldı.

MERİH’İN GOLÜ KİLİDİ AÇTI
La Gazzetta dello Sport, Türkiye’ye yönelik değerlendirmede Serie A takımlarında top koşturan Türk oyuncularının maçta performanslarıyla varlık gösteremediğine işaret edildi. Tuttosport gazetesi de İtalya Milli Takımı’nın ilk yarıda kapanan rakibine karşı zorlandığı ancak Merih Demiral’ın kendi kalesine attığı golün maçta İtalya adına kilidi açtığını belirtti. La Stampa gazetesi de İtalya’nın Türkiye karşısındaki 3-0’lık galibiyetini “Büyülü gece. İtalya, Türkiye’yi yendi” başlığıyla okuyucularına aktardı.

HAKLI BİR ZAFER
CNN Sports, Merih Demiral’ın kendi kalesine attığı gol, Ciro Immobile ve Lorenzo Insigne’nin vuruşlarının İtalya’ya hak edilmiş bir zafer kazandırdığını belirtti. İngiliz Daily Mail Gazetesi, İtalya, Türkiye’yi kolaylıkla mağlup ederek şampiyonaya harika bir başlangıç yaptı. Manci’nin takımı oyunun savunmasını kilit yaparak, maçı domine etti. Merih Demiral’ın kendi kalesine attığı golden sonra Immobile, takımının ikinci golünü kaydetti. İtalya, düzensiz Türkiye’ye karşı baskı uyguladı. Sonrasında Lorenzo Insigne’nin muhteşem golü ile maçın skoru belirlendi.

BÜYÜK BAŞARI
Almanya’nın Bild Gazetesi, “İtalya, Türkiye’yi 3-0 yenerek harika bir başlangıç yaptı. Avrupa Şampiyonası’nda hak edilmiş bir zafer oldu” Stern Gazetesi, “İtalya Milli Takımı’nın büyük başarısı. Avrupa Şampiyonası’nın açılış maçında İtalyanlar, Türkiye’ye karşı 3-0’lık galibiyet elde etti. Zafer asla tehlikede değildi.” yorumunda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X