Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bakan açıkladı! Yerli arama motoru geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Hem Türkçe karakterlerin kullanılabileceği yazılımlar hem de özellikle yerli bir arama motorunu geliştirmemiz ülkemiz açısından çok önemli. Bunların çalışmalarını yapıyoruz.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Hem Türkçe karakterlerin

Bakan Arslan, Soma’daki çevre yolu açılışının ardından Akhisar’da yapımı devam eden çevre yolu ve şantiyesinde incelemede bulundu.

 

Akhisar-Gölmarmara yolunda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada Akhisar çevre yolu ve demiryolunun 2017 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

“Yerli arama motorunun geliştirilmesi çok önemli”

 

Karayollarındaki incelemenin ardından Bakan Arslan, Manisa’da bir yerel TV kanalının canlı yayınlanan programa katıldı.

 

Program sunucusu Abdullah Polat’ın sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, iletişim teknolojisi, bilişim ve haberleşmenin dünya ile entegre olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

 

“Siz sadece lokal bir çalışma yaparsanız, dünya ile entegre olmazsanız istediğiniz verimi ve sonucu alamazsınız. Bizim kesinlikle bu sektörde ister web adreslerinde olsun ister internette yaptığınız işlemlerde olsun dünya ile entegrasyonda taviz vermeden, ancak hem Türkçe karakterlerin kullanılabileceği yazılımlar hem de özellikle yerli bir arama motorunu geliştirmemiz ülkemiz açısından çok önemli. Bunların çalışmalarını yapıyoruz.”

 

Bakan Arslan, Türkiye’de üretilen verilerin ve dataların ülkede saklanabilmesine yönelik depolama çalışmalarını da sürdürdüklerini, bu kapsamda teşvikler oluşturduklarını aktardı.


Avatar Seç KAPAT
Gram altın, güne yükselişle başlamasının ardından 6 bin 608 liradan
Sıradaki Haber Altın güne yükselişle başladı, işte fiyatlar…