Bakan Özer: Duruma bakılacak, 1 Mart tarihini öteleyebiliriz de

Milli Eğitim Bakanı Özer, okulların kapanma tarihi değişir mi sorusuna “Duruma bakacağız, 1 Mart tarihini öteleyebiliriz” dedi

Bakan Özer: Duruma bakılacak, 1 Mart tarihini öteleyebiliriz de

Bakan Özer’in açıklamalarından satır başları şöyle; 10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart’a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart’ta başlayacağımızı açıklamadık. 1 Mart’a kadar ara verdiğimizi açıkladık. Burada da biz Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. İlçe bazlı, okul bazlı değerlendirme yapacağız.

1 Mart’ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart’a kadar ara verildiğini söylüyoruz. Hasarımız diğer binalara göre çok az.

Tüm okulların hasar tespit raporlarını almadan eğitime başlamayacağız. Depremden etkilenen illerimizde okulların 23 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var.

İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamaları da yapacağız. Eğitim-öğretimde neye ihtiyaç varsa atama yoluyla, görevlendirme yoluyla onu yapacağız.

Koşulların iyileşmesi durumunda sınav tarihlerini belirleyeceğiz. Bir YGS ve YKS’yi açıkladık. YGS sınavıcının tarihini inşallah daha sonraki günlerde açıklayacağız.

MEB, 6 Şubat tarihinden itibaren tüm ekibiyle sahada. MEB şu anda 10 ilde vatandaşlarımıza günlük yaklaşık 2 milyon sıcak yemek veriyor. Günde 600 bin ekmek üretiyor. Yaklaşık 4bin öğretmenimiz sahada.

Depremin ilk gününden itibaren bizden talimat almadan sahaya giden tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X