Bakan Özer’den mesleki eğitim merkezleriyle ilgili flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunduyor.

Bakan Özer’den mesleki eğitim merkezleriyle ilgili flaş açıklama

Türkiye’de okullaşma oranıyla ilgili Bakan Özer, 5 yaşta yüzde 99’a, orta okulda yüzde 95 seviyesine ulaştığını belirtti.

Bakan Özer’in açıklamalarından satır başları şöyle; 857 bin dersliği olan devasa bir eğitim sistemimiz oldu. Bu dönem eğitimde kapsayıcılığın olduğu bir dönem. 5 yaşındaki okullaşma oranı yüzde 99’a ulaştı.

OECD ülkelerine bakın, eğitimdeki okullaşma oranını yüzde 90’ın üzerinde 1950’lerde çıkardı. Okul öncesi eğitim, çocuklarımızın sadece bilişsel değil bilişsel olmayan becerilerini de artırıyor. Tüm öğrencilerin okul öncesi eğitime erişimini sağlamak durumundasınız. Biz göreve geldiğimiz zaman Türkiye’nin 2782 idi. Bir yılda 3 bin anaokulu yapmak için yola çıktık. Bir yılda 6 bin 4 tane anaokulu yaptık.

ÖĞRENCİYE GIDA YARDIMI

3,5 milyar ders kitabı tüm öğrencilere ücretsiz olarak verildi. Burslar, pansiyonlar ve yardımcı kaynaklar ile ilgili atılımlar… Bu sosyal politikaların hepsi bir araya geldiğinde eğitimdeki okullaşma oranı arttı. Yemeğe ihtiyacı olan öğrenci varsa, okul müdürlerimiz onları belirleyip yardımcı oluyor. Ama bunu istismar etmek gerçeği saptırmaktır. 1,5 milyon öğrenci ücretsiz bu yardımdan faydalanıyor.

MESLEKİ EĞİTİMDE ATILAN ADIMLAR

Meslek liselerinde sektör temsilcilerini sürece dahil ettik. İstihdam edilebilirliklerini artırıyorlar. Meslek liseleri ilk kez yurt dışına ihracat yapmaya başladı. Ürettiği ürünü yurt dışına ihraç etmeye başladı. İkinci en kritik olan hamlemiz Mesleki Eğitim Merkezleri. İstanbul’da bir lisemiz kağıt havluyu Fransa’ya ihraç etti.

OKULLARDA SALGIN VAR MI?

Şu an için herhangi bir risk bulunmuyor.

AKRAN ZORBALIĞI

Akran zorbalığını disiplin suçu kapsamına aldık.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X