Bakan Soylu’dan Merasim Sokak şehitlerinin kabirlerine ziyaret

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uçak kazası sonucu şehit olan eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ve Merasim Sokak’taki bombalı terör saldırısında şehit olanları mezarları başında andı.

Bakan Soylu’dan Merasim Sokak şehitlerinin kabirlerine ziyaret

Bakan Soylu, ölümünün 28’inci yılı dolayısıyla eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bitlis’in Cebeci Şehitliği’ndeki kabrini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim okunması ve duaların edilmesi sonrası Bakan Soylu, Bitlis’in mezarına karanfil bıraktı.

Ankara’da Merasim Sokak’taki bombalı terör saldırısında şehit olanların da mezarını ziyaret eden Soylu, şehit yakınlarıyla konuştu.

Bakan Soylu, daha sonra Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlenen operasyonda şehit olan Yüzbaşı Burak Coşkun ve Yüzbaşı Ertuğ Güler’in kabrini ziyaret ederek dua etti

Bakan Soylu’dan Merasim Sokak şehitlerinin kabirlerine ziyaret

Ziyaretin ardından bir gazetecinin, Gara’ya giden HDP’li kadın milletvekilinin kim olduğunu sorması üzerine Soylu, “Şehitliği ziyaret ettik. Bugün 17 Şubat hem Merasim Sokak katliamının yıl dönümü hem de 17 Şubat 1993 yılında hayatını kaybeden Eşref Paşa’mızın ölüm yıl dönümü. Onlara gelmişken hem tüm şehitlerimizi hem de Gara’daki şehit olan iki komutamızı burada ziyaret ettik. Şehitler tepesi boş kalmıyor. Allah bizi onlara mahcup etmesin.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X